policija splosniPolicisti so na interventni številki policije 113 sprejeli 228 klicev. Od tega je bilo 58 klicev takšnih, ki so zahtevali policijsko posredovanje. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo ter javnim redom in mirom.

V pretepu lažje poškodovan
Nekaj pred poldnevom so na Šentjernejski cesti v Novem mestu štirje moški poškodovali 19-letnega Novomeščana. Po prvih ugotovitvah naj bi se med seboj poznali. Zakaj je prišlo do pretepa, pa bodo policisti še ugotovili, ko bodo polovili vse akterje zgodbe.

Na meji zasegli avtomobil
Na mejni prehod za mednarodni promet Obrežje se je nekaj pred deseto zvečer pripeljal 19-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki je potoval proti Hrvaški. Pri mejni kontroli so policisti preverili še vozniško dovoljenje in pri tem ugotovili, da je neveljavno. Zasegli so mu osebni avtomobil in uvedli postopek o prekršku.

Lažje poškodovan v prometni nesreči
Na relaciji Gaber – Uršna sela je malo pred osmo uro zjutraj s ceste zletel 62-letni voznik osebnega vozila. Policisti so z ogledom ugotovili, da je najverjetneje zaradi neprilagojene hitrosti, voznik izgubil oblast nad vozilom, zato ga je na cesti obrnilo in je z vozilom trčil v bankino. Na kraju so bili tudi gasilci, ki so poskrbeli za odklop akumulatorja in policistom pomagali pri ogledu. Voznika so pregledali reševalci in ugotovili, da je lažje poškodovan. Preizkus alkoholiziranosti ni pokazal prisotnosti alkohola.

Mejne zadeve in tujci
Na mejnem prehodu Obrežje je v postopku mejne kontrole policistom zaradi obnašanja postal sumljiv 28-letni voznik osebnega avtomobila iz Bosne in Hercegovine. Pri temeljiti mejni kontroli so ugotovili vzrok – v prtljažniku je vozil dva domnevna državljana Pakistana, ki sta se tako poskušala izmakniti mejni kontroli. V postopek so se vključili kriminalisti in 28-letnika pridržali.

V bližini Čudnega sela so policisti zvečer prijeli skupaj 14 tujih državljanov, ki so mejo prečkali na nezakonit način. Šlo naj bi za 11 državljanov Eritreje, dva državljana Maroka in državljana Sudana. Danes zjutraj so na cesti od Velikega mostu proti Gradu črnomaljski policisti prijeli državljana Sirije, ki je v državo prišel na nezakonit način.

Postopki s tujci še niso zaključeni.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran