radio tomi predvajalnik

policija splosniVoznik poljskega tovornega vozila pri plačevanju goriva skušal unovčiti ponarejen bankovec
Včeraj, 9. septembra zjutraj, so policisti PP Nova Gorica na bencinskem servisu v Vrtojbi obravnavali primer poskusa unovčitve ponarejenega bankovca s strani tujega državljana. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila znamke Iveco (avtovleka), poljskih registrskih številk, bele barve, natočeno gorivo skušal plačati s 50-evrskim bankovcem. Ko je uslužbenec bencinskega servisa z napravo za ugotavljanje spornih bankovcev ugotovil, da je z omenjenim bankovcem nekaj narobe oz. da gre za ponaredek, je to pojasnil tujemu neznanemu vozniku. Slednji je nato gorivo plačal z drugim (pristnim) bankovcem in zatem zapustil bencinski servis s tovornim vozilom v smeri naselja Šempeter pri Gorici. Novogoriški policisti bodo po zaključku obravnavanega primera (sum storitve kaznivega dejanja ponarejanje denarja, 243. člen KZ-1) podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorica.

V Novi Gorici se je neznanec znesel nad poštnim nabiralnikom
Včeraj, 9. septembra zgodaj popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje poštnega nabiralnika na vhodu v enega od stanovanjskih blokov v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznanec pred kratkim z neznanim predmetom poškodoval vrata poštnega nabiralnika in oškodovancu povzročil za približno 50 evrov materialne škode. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave navedenega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer hujše kršitve javnega reda in miru na Goriškem
Včeraj, 9. septembra ob 18.17 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o kršitvi javnega reda in miru v Novi Gorici s strani 28–letnega moškega. Slednji se je najprej znesel nad drugim parkiranim avtomobilom, z neprimernim početjem ni prenehal tudi potem, ko je do njega pristopil lastnik omenjenega vozila. 28-letnik je začel kričati in žaliti lastnika vozila, nato pa ga je še fizično napadel. Tudi ob prihodu policistov na kraj se 28-letnik ni hotel pomiriti oz. ni upošteval zakonitih ukazov policistov, naj s kršitvijo preneha oz. je s kršitvijo nadaljeval. Prav tako se je nedostojno vedel tudi do policistov. V nadaljevanju postopka so policisti zoper navedenega kršitelja odredili pridržanje po določbah Zakona o prekrških (pridržanje osebe pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, drugi odstavek 109. člena ZP-1) v policijskih prostorih, pri tem so bila uporabljena prisilna sredstva. Novogoriški policisti so 28-letniku zaradi več kršitev določb Zakona o varstvu javnega reda in miru (kršitev 6., 7. in 22 člena ZJRM-1) izdali plačilni nalog.

Iz nahrbtnika ukradli denarnico
Včeraj, 9. septembra okoli poldneva, so novogoriške policiste obvestili o tatvini denarnice na Bovškem. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec med vikendom oz. v soboto, 7. septembra na igrišču v naselju Žaga (blizu tamkajšnje osnovne šole) pristopil do nahrbtnika in oškodovancu odtujil denarnico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg osebnih dokumentov in debetne kartice tudi nekaj gotovine). S tem protipravnim dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda v višini približno 150 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave navedenega primera tatvine in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina kolesa na Goriškem
Včeraj, 9. septembra ob 13.18 uri, so policisti obravnavali tatvino kolesa v Novi Gorici (Cankarjeva ulica). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec nekaj po 13. uri izkoristil trenutno nepazljivost oškodovanke, ki se je s svojim kolesom znamke Scirocco, črne barve, pripeljala pred srednješolski center. V času njenega klepeta z drugo osebo je neznani storilec sedel na njeno parkirano kolo in se odpeljal proti Erjavčevi ulici, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. S tem dejanjem je bila oškodovana za 200 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi s tatvino kolesa podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Tatvine koles so pogosta kazniva dejanja, saj je v Sloveniji ukradenih oziroma prijavljeno pogrešanih letno približno 3.000 koles. Tatovi tudi niso izbirčni; kradejo vse vrste koles, ne glede na vrednost in znamko. Zanje je najbolj pomembno, da je njihov podvig čim bolj enostaven. Zato policist svetujemo, da raje dobro zavarujete svoje kolo in ne ponujate priložnosti nepridipravom. Prav tako svetujemo, da si zapišete podatke o kolesu (v pomoč vam je lahko naslednji obrazec: https://www.policija.si/images/stories/Preventiva/Kriminal/IMG/OpisKolesa_Obrazec.jpg ), po možnosti ga fotografirajte. Oškodovanci ob prijavi tatvine namreč običajno vedo povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar Policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj. Več je podatkov, ki jih policisti dobijo ob prijavi tatvine, večja je možnost, da se kolo identificira in nazadnje tudi vrne lastniku (več preventivnih nasvetov Policije na naslednji spletni strani: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/434-tatvine-koles ).

Tatvina akumulatorja iz semaforja
Včeraj, 9. septembra v večernih urah, so policisti PP Idrija obravnavali tatvino iz enega semaforja na cesti med Idrijo in Godovičem (v Zali) na škodo cestnega podjetja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec včeraj zvečer odtujil akumulator iz semaforja, ki je postavljen na začetku gradbišča iz Godoviča proti Idriji. Idrijski policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino ustrezno ukrepali.

Tatvina orodja iz večje trgovine na Goriškem
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 9. septembra okoli 13. ure, obravnavali tatvino v večjem trgovskem centru na Goriškem, kjer je neznani storilec v času zadnjega vikenda iz trgovine ukradel različno orodje (akumulatorski vrtalnik znamke Makita in kotno brusilko Metabo). Na podlagi predloga za pregon s strani oškodovanca bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran