radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 191 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 57 dogodkov, s področja javnega reda in miru 50 dogodkov in s področja prometne varnosti 71 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali poskus drzne tatvine, 6 tatvin, 9 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 29 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

V zadnjih 24 urah je bil na območju Ljubljane prijet tujec, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Gre za državljana Alžirije.

Vlomi:
V okolici Tacna je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500
evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet, od koder je odtujil kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 180 evrov škode.

Drzna tatvina:
Včeraj okoli 12. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o poskusu drzne tatvine v okolici Podpeči. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanko s pogovorom o izvedbi gradbenih del. Druga dva storilca sta med tem vstopila v hišo, jo pregledala, vendar nista ničesar odtujila. S kraja so se storilci odpeljali z večjim avtom temne barve. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis enega izmed storilcev: moški manjše rasti, visok okoli 170 cm, močnejše postave, okroglega obraza, oblečen v temno jakno in temne kavbojke

Drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. O omenjenih dogodkih smo že večkrat poročali tudi v medijih, vendar opažamo da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve pa so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Občanom tako svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 17.20 se je v križišču Dunajske in Tivolske ceste zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih in ogledu je do nesreče prišlo, ker kolesar ni upošteval znaka redeče luči in je odvzel prednost vozniku osebnega vozila. Kolesar se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Po vseh zbranih obvestilih bo sledil ustrezen ukrep.

Včeraj okoli 16.30 se je na Študljanski cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih in ogledu je do nesreče prišlo, ker je kolesar odvzel prednost vozniku osebnega vozila. Kolesar se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Zaradi poškodb je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana. Po vseh zbranih obvestilih bo sledil ustrezen ukrep.

Prometna nesreča
Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila 9. 9. 2019 okoli 15.45 na Šmartinski cesti v Ljubljani. Voznik avtobusa je zaradi vozila znamke in tipa Mini coper, sive barve, neznanih registrskih oznak, ki je bilo ustavljeno na vozišču, moral zavirati. Pri tem se je poškodovala potnica v avtobusu.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče naprošamo vse, ki bi imeli informacije o nesreči, da to sporočijo na Postajo prometne policije Ljubljana, Grič št. 56, na telefonsko številko 01 583 88 20 ali pokličejo interventno številko 113 ali anonimno telefonsko številko Policije 080 - 1200. Prav tako naprošamo voznika ustavljenega vozila, da pokliče na eno izmed omenjenih številk ali se zglasi na Postaji prometne policije Ljubljana (oz. najbližji Policijski postaji).

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran