radio tomi predvajalnik

policija splosniOb 11.56 je bila na letališču v Sečovljah letalska nesreča. Ob pristanku se niso odprla kolesa, tako da je letalo pristalo na trupu. V letalu sta bila poleg pilota še dva potnika. Nihče ni bil poškodovan. Obveščen je bil preiskovalec letalskih nesreč iz Agencije za civilno letalstvo, ki je naročil, da se letalo umakne s steze. Letališče je bilo zaprto od 11.45 do 12.50. Policisti so ob ogledu ugotovili, da je pilot ob 11.28 uri vzletel z letališča v Sečovljah, naredili pa so panoramski polet do Kopra, Umaga in nazaj. Ob 11.47 uri je pilot na podlagi vseh potrebnih dovoljenj kontrole letenja pristal na letališču. Ker se mu kolesa na letalu niso spustila, je pristal na trupu letala in se ustavil na letališki stezi. Pri tem se je poškodoval propeler in spodnji del trupa letala. Danes se nadaljuje z delom.

Koprski policisti so 17-letni domačinki zasegli skuter, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 16. uri je v Luciji 70-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v moškega (70 let) in žensko (69 let), oba državljana Italije. Lažje poškodovana so odpeljali na pregled, voznici sledi plačilni nalog.

Z urgence so nas obvestili, da je pri njih poškodovana 14-letnica, ki naj bi bila udeležena v prometni nesreči. Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili, da je da je ob 17.50 vozila svoj moped Sym Simphony po kolesarski stezi iz Žusterne proti Kopru.

Pod igrišči za odbojko na mivki jo je v nepreglednem ovinku prehiteval za enkrat neznani kolesar, v trenutku, ko so tudi nasproti pripeljali kolesarji, zaradi česar je kolesar zapeljal pred njo, sama pa se je z mopedom umikala desno in trčila z mopedom in desno nogo v ograjo. Pri tem se je lažje poškodovala. Policisti še zbirajo obvestila.

Ob 0.30 so policisti v Portorožu ustavili osebni avto, ki ga je peljal domačin. Napihal je 0,66 mg/l alkohola, poleg tega ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

PASIVNO KAJENJE V VOZILU ŠKODUJE VSEM
Med 2. in 15. septembrom 2019 izvajamo akcijo za preprečevanje kajenja v vozilih in nagovarjamo tudi k opuščanju kajenja, saj kajenje ogroža zdravje in dokazano povzroča raka in druge bolezni. Pasivno kajenje v tako majhnem prostoru, kot je vozilo, pa škoduje vsem, še posebej otrokom.

Akcija poteka skupaj z Ministrstvom za zdravje, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, AMZS in drugimi nevladnimi organizacijami. Več na: http://bit.ly/2kbIn4A

Ilegalne migracije
Policisti so na območju PU Koper od torka, 10. 9. 2019 od 6.00 ure, do danes, 11. 9. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 5 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 1 oseba je zaprosilo za mednarodno zaščito, drugi bodo vrnjeni hrvaški policiji po zaključkih postopkov.

Osebe po državljanstvih:

  • Maroko 3
  • Bangladeš 1
  • Sirija 1

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran