radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti so od zadnjega poročanja na številko policije 113 sprejeli 199 klicev. Od tega je bilo 64 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Zaradi kršenja javnega reda in miru so policisti petkrat posredovali v zasebnem prostoru in trikrat na javnem kraju.

Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami.

Črnomaljski policisti so zjutraj v Stranski vasi pri Semiču ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je imela na avtu dve različni registrski tablici. Za povrhu so še ugotovili, da vozi brez vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Avtomobil so mu zasegli, zanj pa spisali obdolžilni predlog.

Trebanjski policisti so zaradi nezanesljive vožnje ob pol dveh popoldne v Trebnjem ustavili 52-letno voznico osebnega avtomobila. Odredili so ji preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,50 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Preostanek dneva je preživela v prostoru za pridržanje, zoper njo pa so uvedli postopek o prekršku.

V nakupovalnem središču v Novem mestu so zvečer postali pozorni na tri ženske, ki so si ogledovale artikle ter tu in tam iz kakšnega kosa oblačil strgale alarmna varovala. Pri tem početju so jih zalotili ostali kupci in trgovke. Vse tri so zbežale iz trgovine, pri tem pa za seboj pustile nekaj artiklov in odstranjena alarmna varovala, ki so jim popadala iz žepov. Policisti so nekaj minut za tem, na podlagi informacij, ki jih je posredoval rezervni policist, ki je bil ob pravem času na pravem mestu, ustavili 15-letno Novomeščanko z nekaj artikli iz trgovine. Ostali dve domnevni sostorilci so ustavili na vožnji. Skupaj so iz trgovine pobrale za 214,95 evrov pretežno športnih oblačil. Policisti bodo za osumljene spisali kazensko ovadbo.

Na relaciji od Čudnega sela proti Vranovičem so črnomaljski policisti prijeli štiri državljane Eritreje. V bližini Okljukove gore pri Gradacu so popoldne in zvečer prijeli šest državljanov Maroka. Varnostnik v trgovini v Črnomlju je policiste opozoril na sumljivega moškega, za katerega se je izkazalo, da je iz Maroka, ki je v državo prišel na nezakonit način.

Tuje državljane, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so pridržali. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran