radio tomi predvajalnik

policija splosniV prometni nesreči II. kategorije v Šempetru pri Gorici ena oseba lažje telesno poškodovana
Včeraj, 10. septembra ob 22.52 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v semaforiziranem križišču v Šempetru pri Gorici zaradi neupoštevanja pravil prednost in v kateri je bila ena oseba lažje poškodovana. Ugotovljeno je bilo, da je 55–letni voznik peljal iz Vrtojbe in v križišču zavijal levo (proti ulici V mlinu). Pri tem je omenjeni voznik izsilil prednost drugemu 71–letnemu vozniku avtomobila, državljanu Italije. V trčenju obeh osebnih vozil je bil 71-letni italijanski voznik predvidoma lažje telesno poškodovan in je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Republiko Italijo. Pomoč prometnim policistom in reševalcem NMP ZD Nova Gorica so na kraju nudili gasilci JZ GRD Nova Gorica. V nadaljevanju postopka je bil 55-letnemu povzročitelju prometne nesreče odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (1.01 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper voznika je bil odrejen strokovni pregled. Prometni policisti bodo povzročitelja prometne nesreče podali kazensko ovadbo na Okrožno državo tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po določilu 324. člena KZ-1).

V manjši prometni nesreči na Tolminskem udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 10. septembra ob 16.24 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Tolminu (na parkirišču pri športnem parku) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti PP Tolmin so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 53–letni voznik osebno vozilo premaknil vzvratno in se pri tem ni prepričal, da to lahko stori lahko brez nevarnosti za druge udeležence. Z zadnjim delom vozila je namreč trčil v prednji del stoječega avtomobila, ki ga je vozil nizozemski državljan. Zaradi kršitve je bil povzročitelju prometne izdan plačilni nalog (sprememba smeri in premik z vozilom, kršitev 42. člena ZPrcP).

Na Tolminskem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Tolmin so včeraj, 10. septembra ob 15.31 uri, na območju naselja Čiginj (Občina Tolmin) ustavili 29–letnega voznika neregistriranega mopeda in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega je bil vozniku odrejen tudi t.i. hitri zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog ( http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog ), ki ga je odločno odklonil. Prav tako je 29-letnik odločno odklonil odrejen strokovni pregled. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Policisti so mu omenjeno vozilo v skladu z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa) zasegli.

Natočil gorivo in odpeljal ne da bi v prodajalni bencinskega servisa poravnal račun
Včeraj, 10. septembra, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec prejšnjega dne oz. 9. septembra zgodaj popoldne z osebnim avtomobilom znamke Mercedes C, sivo modre barve, italijanskih registrskih številk, pripeljal na omenjeni bencinski servis in na točilnem mestu v vozilo natočil za 66 evrov goriva. Po točenju goriva je neznani voznik s kraja odpeljal ne da bi natočeno gorivo plačal. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z omenjeno tatvino podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

V Novi Gorici ukradli moško gorsko kolo
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 10. septembra, obravnavali tatvino zaklenjenega moškega gorskega kolesa znamke Scott Aspect, staro eno leto, črne barve z zelenim napisom v Novi Gorici (pred bazenom, Cankarjeva ulica). S tem nezakonitim početjem je bil lastnik kolesa oškodovan za približno 900 evrov. Na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera tatvine kolesa bodo novogoriški policisti ustrezno ukrepali.

Tatvine koles so pogosta kazniva dejanja, saj je v Sloveniji ukradenih oziroma prijavljeno pogrešanih letno približno 3.000 koles. Tatovi tudi niso izbirčni; kradejo vse vrste koles, ne glede na vrednost in znamko. Zanje je najbolj pomembno, da je njihov podvig čim bolj enostaven. Zato policist svetujemo, da raje dobro zavarujete svoje kolo in ne ponujate priložnosti nepridipravom. Prav tako svetujemo, da si zapišete podatke o kolesu (v pomoč vam je lahko naslednji obrazec: https://www.policija.si/images/stories/Preventiva/Kriminal/IMG/OpisKolesa_Obrazec.jpg ), po možnosti ga fotografirajte. Oškodovanci ob prijavi tatvine namreč običajno vedo povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar Policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj. Več je podatkov, ki jih policisti dobijo ob prijavi tatvine, večja je možnost, da se kolo identificira in nazadnje tudi vrne lastniku (več preventivnih nasvetov Policije na naslednji spletni strani: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/434-tatvine-koles ).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran