radio tomi predvajalnik

policija splosniMariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 243 klicev, od tega 69 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali štiri nedovoljene prehode državne meje.

Včeraj zjutraj so policisti PP Ormož v gozdu v Loperšicah, pri nedovoljenem prestopu državne meje z Republiko Hrvaško, prijeli 6 državljanov Pakistana. Za dva od njih so ugotovili, da sta zaradi enakega prekrška že bila obravnavana na PP Ilirska Bistrica, prvi 3. 7. 2019, drugi 4. 7. 2019. Ker je en od prijetih potreboval nujno zdravniško pomoč, so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj, kjer je ostal na zdravljenju. Pet so jih že vrnili hrvaškim varnostnim organom, tistega, ki je hospitaliziran pa bodo vrnili takoj, ko bo odpuščen iz bolnišnice.

Sinoči so policisti PP Gorišnica v Zavrču prijeli državljana Kosova, ki ima sicer urejeno bivališče na Hrvaškem, ker je na nedovoljen način prestopil državno mejo na prehodnem mestu v naselju Zavrč. Danes so ga že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes zjutraj, takoj po 5. uri, so ptujski policisti na železniški postaji Ptuj, na vlaku, ki je pripeljal iz Ormoža, prijeli 11 tujcev. 5 jih je na vlak stopilo v Frankovcih, 6 v Osluševcih. Med njimi je bilo 6 državljanov Tunizije, po 2 državljana Alžirije in Sirije in en državljan Maroka. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes ob 5.40 pa so policisti PP Ormož na železniških tirih blizu Središča ob Dravi prijeli 3 državljane Irana. Postopek z njimi še ni zaključen.

ROP
Neznani storilec je včeraj ob 11.42, vstopil v prodajalno na Ulici borcev v Mariboru. Iz žepa je potegnil nož, odšel za prodajni pult in z njim zagrozil prodajalki, da mu je ta iz blagajne izročila denar. Skozi skladišče je neznani storilec odšel na Dupleško cesto, nato pa preko parkirišča za lekarno v smeri cerkve v Brezju in nato neznano kam. Materialna škoda znaša okoli 900 evrov.

Opis storilca:

  • Neznani moški je visok okoli 175 cm, suhe postave, oblečen je bil v temno jakno in temne hlače, na glavi je imel črno kapo s ščitnikom, rdeče ali oranžne barve. Preko obraza oz. ust je imel rutico, črne barve z rdečimi in rumenimi krogci, preko ramena je imel obešeno moško torbo, temne barve. Obut je bil v črne športne copate, z belo črto in znakom NIKE.

UTOPILA SE JE V KADI
Včeraj popoldan si je 78-letna ženska v domači hiši na območju Ptuja, natočila vodo v kopalno kad. Očitno ji je ob kadi spodrsnilo, zaradi česar je padla v kad in se v vodi utopila. Mrtvoglednica na njej znakov nasilja ni našla, je pa odredila sanitarno obdukcijo, da se izključijo tudi morebitni bolezenski vzroki za padec v kad.

Policisti bodo o svojih ugotovitvah pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

HIŠNA PREISKAVA
Policisti Policijske postaje Ruše so danes, na podlagi pisne odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo pri 26-letniku iz območja občine Selnica ob Dravi. Med hišno preiskavo so našli in mu zasegli približno 1 kg rastline, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Prav tako so v preiskavi našli in zasegli predmete za katere sumijo, da je z njimi izvrševal kazniva dejanja neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami. Po prejetih analizah in opravljenih preiskavah zaseženih predmetov, bodo policisti zoper 26-letnika podali kazensko ovadbo. Moški bo ovaden zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

zaseg droge ruse 

(Foto: PP Ruše)

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran