radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti OKC PU Nova Gorica so bili danes, 11. septembra ob 14.46 uri, obveščeni o pogrešani starejši osebi (šlo naj bi za 74-letnega državljana Italije z območja dežele Furlanija-Julijska krajina) v gozdu na območju naselje Vojsko; pogrešani moški je bil nazadnje opažen ob 14. uri. Po prvih zbranih podatkih se je omenjeni italijanski državljan skupaj z dvema prijateljema odpravil v gozd blizu naselja Vojsko (Občina Idrija), nato pa so se v omenjenem gozdnem terenu razkropili. Kasneje je 74-letni Italijan po telefonu poklical prijatelja in mu dejal, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval ter posledično ni mogel hoditi. Prav tako je izgubil orientacijo oz. ni vedel kje se točno nahaja.

Takoj po prijavi oz. seznanitvi s strani prijateljev pogrešanega so policisti začeli izvajati vse aktivnosti, da bi našli pogrešanega starejšega italijanskega državljana. Danes ob 18. uri se je pod vodstvom PP Idrija začela iskalna akcija na območju Vojskega, pri iskanju pogrešanega pa se je policistom PP Idrija in policistom gorske policijske enote PU Nova Gorica pridružilo tudi večje število gasilcev s tamkajšnjega območja (PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija in PGD Idrija) in pripadniki GRS Tolmin (skupno približno 30 ljudi). Pri iskanju pogrešanega sodelujejo tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali z brezpilotnim zrakoplovom (dronom). Pogrešani italijanski državljan v tem trenutku še ni bil najden.

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 74-letnem italijanskem državljanu, naprošamo, da o tem obvestijo policiste PP Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: (05) 372 48 00, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) oz. se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran