radio tomi predvajalnik

policija splosniKot smo že poročali so bili policisti OKC PU Nova Gorica včeraj, 11. septembra ob 14.46 uri, obveščeni o pogrešani starejši osebi (šlo naj bi za 74-letnega državljana Italije z območja dežele Furlanija-Julijska krajina) v gozdu na območju naselje Vojsko. V nadaljevanju je bilo z zbiranjem obvestil na kraju ugotovljeno, da je pogrešani italijanski državljan včeraj okoli 12. ure prišel na območje Vojskega skupaj z dvema prijateljema (moška, stara 70 in 72 let, oba državljana Italije) z namenom nabiranja gob. Omenjeni moški so se z osebnim vozilom pripeljali v neposredno bližino ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in nato ustavili ob cesti v kraju imenovanem »V Logu« ter se odpravili v bližnji gozd, kjer so se razkropili. Njegova prijatelja sta se ob 14. uri vrnila do parkiranega osebnega vozila, pogrešani pa se ni vrnil. Zato sta z njim vzpostavila telefonski stik in takrat jima je v telefonskem pogovoru povedal, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval (tožil je za bolečinami v predelu reber) ter ni mogel hoditi. Prav tako je izgubil orientacijo oz. ni vedel kje se točno nahaja. Nazadnje je bil s pogrešanim vzpostavljen telefonski stik ob 17.15 uri, ki je povedal, da se je poškodoval med spustom navzdol po grapi; kasneje pa kljub večkratnim poskusom s pogrešanim ni bilo mogoče vzpostaviti ponovnega stika.

Včeraj ob 18. uri je pod vodstvom PP Idrija stekla širša iskalna akcija na območju Vojskega in širše okolice na zahtevnem terenu, pri iskanju pogrešanega pa se je policistom PP Idrija in policistom gorske policijske enote PU Nova Gorica pridružilo tudi večje število gasilcev s tamkajšnjega območja (PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija in PGD Idrija), pripadnik GRS Tolmin, reševalci ZRPS z reševalnimi psi in več domačinov (skupno približno 50 ljudi). Pri iskanju pogrešanega sodelujejo tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali z brezpilotnim zrakoplovom (dronom). Policisti in reševalci kljub vsem izvedenim aktivnostim pogrešanega italijanskega državljana niso našli in so iskanje včeraj pozno zvečer oz. ob 24.00 uri prekinili.

Danes, 12. septembra od 7.30 ure dalje, se na tem območju iskalna akcija pod vodstvom PP Idrija ponovno nadaljuje. V današnji iskalni akciji poleg idrijskih policistov, policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica in policistov iz Enote vodnikov službenih psov Miren-SUP PU Nova Gorica pogrešanega italijanskega državljana išče tudi večje število gasilcev (PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija in PGD Idrija), pripadniki GRS Tolmin in reševalci ZRPS z reševalnimi psi.

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 74-letnem italijanskem državljanu, naprošamo, da o tem obvestijo policiste PP Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: (05) 372 48 00, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) oz. se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran