radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Postaje prometne policije Nova Gorica so zadnji vikend oz. v nedeljo, 8. septembra ob 19.45 uri, v naselju Rožna Dolina pri Novi Gorici (Vipavska cesta) obravnavali kršitev cestnoprometnih predpisov s strani voznika italijanskih registrskih številk. Prometni policisti so v navedenem času na omenjeni cesti izvajali meritev hitrosti v naselju, kjer je hitrost s splošnim predpisom omejena na 50 kilometrov na uro. V tem času je Ajševice pripeljalo osebno vozilo znamke Toyota Auris, italijanskih registrskih številk, ki je skozi naselje vozil s hitrostjo 103 kilometre na uro. Takrat še neznani voznik omenjenega vozila na predpisan znak policistov ni ustavil oz. jih ni upošteval ter je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Republiki Italiji.

Prometni policisti so takoj zatem zapeljali za pobeglim voznikom in ga dohiteli pri bencinskem servisu v Rožni Dolini ter ga skušali zaustaviti s pomočjo zvočnih in svetlobnih znakov. Pobegli voznik na omenjene zvočne in svetlobne znake ni reagiral oz. zaustavil vozila, temveč je zapeljal levo na smerno vozišče za promet vozil iz nasprotne smeri. V vožnjo je nato nadaljeval do krožnega križišča in kmalu zatem z avtomobilom zapeljal oz. prečkal državno mejo med Republiko Slovenijo in Republiko Italijo (na območju nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda v Rožni Dolini). Ves čas njegove vožnje so mu sledili policisti PPP Nova Gorica in ga skušali ustaviti s pomočjo zvočnih in svetlobnih znakov, takrat še neznani voznik pa je med vožnjo kršil cestnoprometne predpise (neupoštevanje pravil prednosti, vožnja z neprilagojeno hitrostjo, prehitevanje preko neprekinjene ločilne črte, vožnja po levi strani vozišča).

Prometni policisti so mu v skladu s sporazumom o čezmejnem policijskem sodelovanju med državama sledili tudi po ulicah sosednje Gorice (R. Italija), kjer je voznik med vožnjo storil več hujših prekrškov in se (po približno 3 km v notranjosti Italije) ustavil pri eni od stanovanjskih hiš ter skušal peš zbežati slovenskim policistom. Iz omenjenega vozila je iz njegovega vozila izstopila tudi druga oseba (40-letni sopotnik, državljan Italije). Policist sta ga pozvala naj se ustavi, vendar tega pobegli voznik ni upošteval oz. jima je skušal zbežati. To mu ni uspelo, staj sta ga slovenska policista kmalu ujela, v nadaljevanju postopka pa sta morala zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov uporabiti prisilna sredstva. Kmalu zatem so na kraj prispeli italijanski policisti in prevzeli 32-letnega kršitelja (državljana Italije) v nadaljnji postopek. Italijanski policisti so v postopku med drugim ugotovili, da 32-letni voznik nima veljavnega vozniška dovoljenja in je vozil neregistrirano in nezavarovano vozilo.

Prometni policisti so mu za kršitve prometne zakonodaje, ki so bile storjene v Republiki Sloveniji, izdali plačilni nalog. Zoper pobeglega voznika bodo ukrepali tudi italijanski policisti, in sicer za storjene prekrške, ki jih je voznik storil na območju Italije.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran