radio tomi predvajalnik

Policisti na operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Maribor smo v zadnjih 24 urah prejeli 297 klicev, od tega 102 interventnih. Od tega je bilo:

  • 24 obvestil s področja kriminalitete, predvsem tatvine, vlomi, drzne tatvine, lahke telesne poškodbe,
  • 30 obvestil s področja prometne varnosti, od teh 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala, 2 prometni nesreča z lažjimi telesnimi poškodbami v katerih so se tri osebe lažje telesno poškodovale in 27 prometnih nesreč z gmotno škodo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli eno vozilo,
  • 10 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. 8 intervencij je bilo na javnem kraju, 2 v zasebnih prostorih.

Tatvina osebnega avtomobila:
Policisti Policijske postaje Maribor I so obravnavali tatvino neregistriranega osebnega avtomobila. Neznani storilec je v času od 25.07.2019 pa do 10.08.2019 na neugotovljen način iz parkirnega prostora v Miklavžu, Cesta v Rogozo, odtujil zaklenjen neregistriran osebni avtomobil Hyundai Accent rumene barve, letnik 1998. V osebnem avtomobilu bi naj oškodovanec imel 5000 HRK, 700 EUR, zlati prstan, dve zapestnici iz zlata. Skupna materialna škoda znaša 2000 evrov.

Vlom v stanovanjsko hišo:
Policisti PP Šentilj so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v okolici Šentilja. NN storilec je v času od 15 ure 8.9.2019 do 16. ure 13.9.2019, s silo telesa vlomil skozi okno stanovanjske hiše kjer je pregledal prostore in iz notranjosti odtujil žensko verižico, žensko zapestnico, uhani 2x, otroška verižica in dve večji televiziji NN znamke. Objekt je zapustil skozi okno v kopalnici in zunaj pristopil do pomožnega objekta, kjer je z NN predmetom na vzvod odprl dvojna vrata, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. S tem dejanjem je oškodoval lastnico za okoli 5000 evrov.

Prometna nesreča:
Policisti Policijske postaje Ormož so na Ljutomerski cesti v Ormožu obravnavali prometno nesrečo katero je povzročil 57 letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Ptuja. 57 letnik je 13. 9. 2019 ob 08.45 uri pripeljal z vozilom iz regionalne ceste, iz smeri semaforiziranega križišča v naselju Ormož na parkirni prostor trgovine Hofer, na Ljutomerski cesti. Ko je zapeljal na parkirni prostor je zavil v levo, kjer je imel namen poiskati parkirni prostor. V trenutku, ko je na parkirnem prostoru zavil levo, ga je oslepilo jutranje sonce in ravno takrat se je iz parkirnega prostora pripeljala 66. letna kolesarka doma iz okolice Ormoža. Voznik je s prednjim levim delom vozila trčil v prednje kolo kolesa. Po trčenju je voznica kolesa padla na desno stran vozišča in se hudo telesno poškodovala. Zoper voznika bodo podali kazensko ovadbo.

Petar Habrun, univ. dipl. iur.
vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran