radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel:

  • 18 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo, od tega 4 s telesnimi poškodbami;
  • 12 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 7 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Dogodki:

  • Iz petka na soboto ponoči je bila obravnavana smrt planinca na poti med Krmo in Staničevim domom. Okoliščine kažejo na zdravstvene težave državljana BiH in posledično smrt. Hodil je v skupini več oseb in se med hojo zgrudil. V dolino so ga prenesli kranjskogorski gorski reševalci. Dve manjši nesreči pa sta se zgodili med Krnico in Pogačnikovim domom ter na območju Koble. Obakrat je šlo za padec in poškodbo glave pri dveh planincih.
  • Na območju Kranja je bila obravnavana prijava kurjenja plastike na javnem kraju. Ugotovljeno je bilo kurjenje plastičnega ovoja in sena s strani fizične osebe, o čemer bodo policisti obveščali pristojno okoljsko inšpekcijo.
  • V Žireh je krajan našel starejšo granato. Policisti so zavarovali kraj, granato pa so prevzeli strokovnjaki enote za varstvo pred NUS.
  • Na območju Poljan nad Škofjo Loko je bil včeraj obravnavan požar v zasebnem prostoru. Zagorelo je v kuhinji. Nastala je materialna škoda. Poškodovan ni bil nihče.
  • Na območju Cerkelj na Gorenjskem so policisti v petek popoldan preverjali prijavo o zelo slabem stanju voznika, ki je pred ustavitvijo vijugal po cesti. Ugotovili so, da je močno pijan. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 1,44 mg/l alkohola. S kraja so ga odpeljali reševalci. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.
  • Gorenjski prometni policisti so včeraj v prekrškovnem postopku obravnavali voznika, ki je po gorenjski avtocesti na omejitvi 110 km/h vozil s hitrostjo 231 km/h. Tujca so ustavili in ga kaznovali z globo.

policija splosniPromet
Gorenjski policisti so v minulih dveh dnevih obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V petek je voznica z osebnim avtomobilom zaradi izsiljevanja prednosti trčil v kolesarja, v Podhomu pa je kolesar sam padel zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Drugi dve nesreči sta se zgodili včeraj. Na območju Cerkelj na Gorenjskem je voznik z osebnim avtomobilom trčil v stanovanjsko hišo in poškodoval še parkiran osebni avtomobil. V izdihanem zraku je imel 0,36 mg/l alkohola. Mladi voznik je vozil z neprilagojeno hitrostjo. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje sta dve vozili čelno trčili tudi na Jesenicah. Udeleženci so po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe.

Kriminaliteta
V petek so kriminalisti obravnavali vlom v poslovni prostor na Ljubelju, v Zgornjih Bitnjah pa v stanovanjsko hišo. V hišo je bilo vlomljeno preko dneva. Odtujen je bil nakit in denar, oboje manjše vrednosti.

Na Jesenicah pa je bil v petek popoldan okoli 14. ure obravnavan poskus tatvine. Voznica se je na križišču vključevala v promet, ko je neznana ženska odprla prednja desna vrata in segla proti odloženim stvarem na sedežu. Poskus tatvine ji ni uspel, ker je voznica z notranje strani uspela zapreti vrata. O dejanju kriminalisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran