radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 404 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 86 dogodkov, s področja javnega reda in miru 117 dogodkov in s področja prometne varnosti 147 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 9 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali zaradi prijave nasilja v družini. V zvezi dogodka, še policisti zbirajo obvestila.

S področja prometne varnosti so obravnavali 32 prometnih nesreč z materialno škodo, 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 29 krat na javnem kraju, tri osebe so pridržali, in 12 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so pri opravljanju nalog varovanja državne meje v naseljih Fara, Otavice, Smrjene, Knežja Lipa in Ljubljana prijeli 23 tujcev, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Gre za državljane Maroka, Afganistana in Pakistana. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vlomi
Policisti so na območju Most obravnavali vlom v poslovni prostor, kjer je neznani storilec iz pisarne odtujil menjalni denar. Povzročil je za okoli 500 evrov materialne škode.

V Šiški je bilo vlomljeno v kombi, iz katerega je bilo odtujeno orodje. Nastalo je za okoli 1500 evrov škode.

V Volčjem potoku je neznani storilec vlomil v parkirano vozilo na makadamskem parkirišču, iz katerega je odtujil denar in prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Dobovljah je neznani storilec vlomil v parkirano osebno vozilo in odtujil malokalibrsko orožje. Policisti še zbirajo obvestila zaradi kršitve določila Zakona o orožju.

Na Tržaški cesti so policisti obravnavali vlom na ograjeno dvorišče podjetja, od koder so odtujili več pnevmatik. V zvezi dogodka policisti še zbirajo obvestila.

Na Zaloški cesti je neznani storilec vlomil v cvetličarno in odtujil menjalni denar. Povzročil je za okoli 700 materialne škode.

Na Zemljemerski je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je neznani storilec odtujil orodje. Povzročil je za okoli 5000 evro materialne škode.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami
Policisti so v petek, 13. 9., okoli 17.30, v naselju Podgorica obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen kolesar. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, je s kolesom trčil v dvignjen betonski robnik in padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je huje poškodovan. Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Prometna nesreča na Celovški cesti
Včeraj, okoli 23.45 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Celovški cesti, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje v rdečo luč, 6 oseb pa je v trčenju utrpelo lahke telesne poškodbe. Nastalo je za okoli 10.000 evrov materialne škode na vozilih in prometni infrastrukturi (pupidov stožec, cestna razsvetljava). Voznik osebnega avtomobila BMW je vozil po Celovški cesti proti Tivolski cesti, v križišču z ulico Na jami ni upošteval rdeče luči na semaforju in povzročil prometno nesrečo, saj je zapeljal v križišče in trčil v voznika osebnega avtomobila Chewrolet, ki je pravilno pri zeleni luči na semaforju zavijal iz Celovške ceste levo na ulico Na jami.

V vozilu povzročitelja so bili še trije potniki, v vozilu udeleženca pa en potnik. Vseh šest udeleženih v prometni nesreči je zadobilo lahke telesne poškodbe in so bili z reševalnimi vozili odpeljani na UKC Ljubljana. Prisotnost alkohola pri voznikih ni bila ugotovljena. Zaradi kršitev (vožnja v rdečo luč, neuporaba varnostnega pasu) so policisti izdali plačilne naloge.

Vinjen voznik, pridržanje
Včeraj zvečer, okoli 23. ure so policisti v Muljavi obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik(30) je vozil preblizu roba vozišča in oplazil parkirano vozilo. V postopku obravnave prometne nesreče je odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Policisti so mu v nadaljevanju odredili pridržanje po določilih Zakona o pravilih cestnega prometa, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vinjen voznik, pridržanje
Policisti so kontrolirali voznika (drž. Madžarske) tovornega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,83 mg/l). Odrejeno mu je bilo pridržanje v skladu z določili Zakona o prekrških, odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Tujec bo z obdolžilnim predlogom priveden k sodniku za prekrške.

Nataša Pučko
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran