radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 239 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine
Na Seidlovi cesti v Novem mestu je v noči na 19. 9. nekdo s parkirnega prostora odtujil osebni avtomobil Renault clio, črne barve, registrskih oznak NM SU 089.

V kraju Češnjevek na območju Trebnjega je nekaj po 19. uri neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je tobačne izdelke in lastnika oškodoval za 150 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Dobova so na vstopu v Slovenijo pri mejni kontroli tovornega vlaka, ki je prevažal žito, na podestu vagona odkrili dva državljana Maroka, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tribuč izsledili in prijeli dva državljana Sirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran