radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 201 klic za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 72 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 19 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Včeraj zvečer so policisti v Moravi, ustavili kombi italijanskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta državljana Nigerije, v vozilu prevažala 31 tujcev (državljanov Pakistan, Bangladeša in Mnjamarja), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanoma Nigerije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prav tako so policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 12 tujcev (drž. Maroka, Afganistana, Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Dolga vas in v Ljubljani. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Policisti so na območju Centra Ljubljane obravnavali vlom v poslovne objekte, od koder je bil odtujen prenosni računalnik. Nastalo je za okoli 3.000 evrov škode.

V Centru Ljubljane je neznanec vlomil v specializirano trgovino, ter odtujili gotovino in strižne aparate. Nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

V okolici Domžal je bilo vlomljeno v ograjene prostore podjetja, od koder je neznani storilec odtujil več kosov odpadnih barvnih kovin. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 17. ure se je na Štrukljevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika. V nesreči sta bila udeleženi voznik in potnik, ter tudi voznik povzročitelj lažje telesno poškodovani. Policisti so slednjemu izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 14.20 se je na Latinskem trgu v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do nesreče je prišlo, ker je voznica v krožišču na prehodu za kolesarje odvzela prednost kolesarki. Kolesarka je bila v nesreči lažje telesno poškodovana, z reševalnim vozilom odpeljana na UKC Ljubljana. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

Voznik pod vplivom alkohola:
Policijska uprava Ljubljana je danes ponoči prejela obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika v okolici Domžal. Policisti so voznika ustavili, pri tem pa je bilo postopku je bilo ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da je vozil v napačno smer. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran