radio tomi predvajalnik

policija splosniDopoldan so policisti na Puntarjevi v Kopru zasegli neregistriran skuter 39-letnemu Izolanu, popoldan pa so zasegli še predelan skuter 15-letnemu domačinu. Obema sledi obdolžilni predlog.

Popoldan je v Šmarju pri Sežani 16-letni motorist zaradi zaradi vožnje preblizu desnega roba trčil v odbojno ograjo in padel. Po prvih podatkih je lažje poškodovan. Sledi mu obdolžilni predlog za kršitev 37/5-3 ZprcP.

Ob 20.45 je na kolesarski stezi med Koprom in Izolo padel voznik mopeda, 16-letni Koprčan, z enako starim sopotnikom. Pri padcu sta se oba poškodovala, odpeljali so ju v SB Izola. Policisti so na kraju ugotovili, da sta se z mopedom vozila po kolesarski stezi od Kopra proti Izoli, voznik pa je med vožnjo uporabljal mobilni telefon, zato je trčil v postavljen prometni znak. Sledi mu obdolžilni predlog.

Dejstvo je, da zmanjšana koncentracija voznika pomeni tudi bistveno večje tveganje za nastanek prometne nesreče, taka vožnja pa je primerljiva z vožnjo pod vplivom alkohola. Zato svetujemo:

  • Naj se med vožnjo ne uporablja telefonov in drugih naprav!
  • Če se telefoniranju vozniki ne morejo izogniti, naj to počnejo z uporabo naprave, ki omogoča prostoročno telefoniranje!
  • Ustavitev vozila v primeru rabe telefona v prometu in nadaljevanje vožnje po končanem klicu.

V Kopru je nekdo med 13.00 uro in 22.40 uro na Markovcu izpred stanovanjskega bloka ukradel zaklenjen moped znamke Gilera, tip Storm 50, reg. številk KP BD-79. Pod sedežem mopeda je bilo še prometno dovoljenje mopeda in motoristična čelada.

Ob 4.20 smo bili obveščeni, da je zagorel objekt v Tomaju. Požar so pogasili gasilci ZGRS Sežana in PGD Sežana. Po prvih podatkih je škode za okoli 4000 evrov. Po zaključenem delu gasilcev, bodo policisti opravili ogled.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper smo od četrtka, 19. 9. 2019 od 6.00 ure, do danes, 20. 9. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 12 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Po enotah so obravnavali PP Ilirska Bistrica 6 oseb in PP Koper 6 oseb.

5 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, 1 oseba (državljan Nemčije) je bila po postopku izpuščena, 2 osebi sta že bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, ostali štirje pa bodo vrnjeni po zaključenih postopkih.

Osebe po državljanstvih:

  • Pakistan 6
  • Irak 5
  • Nemčija 1

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran