radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Ajdovskem vlomili v več gostinskih lokalov
Včeraj, 19. septembra ob 2.31 uri v nočnem času, so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal v Ajdovščini. Po prvih zbranih podatkih je storilec z neznanim orodjem udaril po steklu vhodnih vrat lokala in zatem skozi nastalo odprtino vstopil v notranjost objekta. Tam je nepridiprav preiskal prostore in odvzel priročno blagajno ter z odtujenim predmetom kraj zapustil in odšel neznano kam.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina včeraj, 19. septembra ob 2.32 uri, obravnavali vlom še v drugi gostinski lokal v Ajdovščini. Nepridiprav je v nočnem času tudi v tem primeru z neznanim orodjem vlomil oz. udaril steklo vhodnih vrat gostinskega lokala in skozi nastalo odprtino vstopil v notranjost objekta. Tam je preiskal prostore lokala in pri tem našel in si prilastil manjšo vsoto gotovine. Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec z ukradeno gotovino kraj zapustil in odšel neznano kam.

Poleg zgoraj navedenih kaznivih dejanj so policiste OKC PU Nova Gorica včeraj, 19. septembra ob 3.23 uri, obvestili še o tretjem vlomu v gostinski lokal v Ajdovščini. Nepridiprav se je tudi v tem primeru z neznanim predmetom lotil stekla stranskega okna lokala in vstopil v notranjost skozi nastalo odprtino. Kasneje je prostore objekta zapustil in odšel neznano kam ne da bi si karkoli prilastil.

Policisti PP Ajdovščina in novogoriški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo vlomov v gostinske lokale na Ajdovskem (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) in bodo po zaključku preiskave vseh treh obravnavanih primerov podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

Prometna nesreča zaradi nepravilnega premika z vozilom na Goriškem...
Danes, 20. septembra dopoldne, so policiste obvestili o prometni nesreči v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila (znamke VW Passat) pri avtobusni postaji med vzvratno vožnjo podrsal prednji drugega osebnega avtomobila (znamke BMW), ki ga je vozila 42-letna voznica. Omenjena voznica je kasneje opazila, da je nastala poškodba na prednjem odbijaču njenega vozila. Povzročitelju prometne nesreče bo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog (sprememba smeri in premiki z vozilom, kršitev prvega odstavka 42. člena ZPrcP).

...in na Ajdovskem
Danes, 20. septembra nekaj po 7. uri zjutraj, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na parkirišču v Ajdovščini, kjer je voznik tovornega avtomobila s priklopnikom pri vzvratni vožnji zadel drugo osebno vozilo. Policisti so 31–letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije v okolici Tolmina udeležen nemški voznik avtomobila
Policisti PP Tolmin so včeraj, 19. septembra ob 12.59 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na glavni cesti med naseljema Kamno in Volarje (na Volarski ravnini proti Kobaridu), kjer je z vozišča zapeljalo osebno vozilo. Na kraju so policisti z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik nemški voznik osebnega vozila peljal (iz smeri Peršetov) proti naselju Kamno. Med vožnjo na omenjeni relaciji je po desnem ovinku nemški voznik z vozilom zapeljal na izogibališče na desni strani, kjer pa se zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom ni uspel pravočasno zaustaviti. Posledično je z avtomobilom zapeljal na rob vozišča, kjer se je vozilo delno prevrnilo na bok. Poleg policistov so na kraju prometne nesreče posredovali tudi gasilci PGD Tolmin, nihče ni bil poškodovan. Policisti so nemškemu vozniku zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izrekli globo.

V prometni nesreči II. kategorije v Solkanu tri osebe lažje poškodovane
Prometni policisti so včeraj, 19. septembra ob 23.25 uri, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v semaforiziranem križišču v Solkanu in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 44–letna voznica avtomobila (kandidatka za voznico) vozila iz Nove Gorice in na koncu solkanske obvoznice v križišču zavijala levo in pri tem izsilila prednost 25–letnemu vozniku avtomobila zaradi česa je med njunimi vozili prišlo do trčenja. V prometni nesreči so bili 44-letna voznica in oba sopotnika v njenem vozilu (49-letni voznik spremljevalec in mladoletna oseba) lažje telesno poškodovani. V nadaljevanju postopka so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica 49-letnemu vozniku spremljevalcu odredili preizkus alkoholiziranosti z alkotestom in rezultat je pokazal, da je imel 0.17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prometni policisti so 44-letni povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog (prednost na križišču, kršitev 58. člena ZPrcP), prav tako je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog 49-letnemu vozniku spremljevalcu (kršitev četrtega odstavka 105. člena ZPrCP).

V prometni nesreči II. kategorije na hitri cesti med Vipavo in Ajdovščino lažje poškodovana 33-letna voznica avtomobila
Včeraj, 19. septembra ob 22.04 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na odseku hitre ceste H4 med Vipavo in Ajdovščino in v kateri je bila udeležena 33-letna voznica osebnega avtomobila. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ugotovili, da je omenjena voznica peljala po hitri cesti iz Vipave proti Ajdovščini in med vožnjo na omenjeni relaciji zapeljala v desno in se z vozilom zaletela v varnostno ograjo, nato pa levo v odbojno ograjo. Voznica je bila v prometni nesreči lažje poškodovana. Poleg policistov in reševalcev NMP ZD Ajdovščina so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in delavca DARS-a. Kasneje je bila voznica po nudeni zdravniški oskrbi v šempetrski bolnišnici odpuščena v domačo nego. V nadaljevanju je bilo tudi ugotovljeno, da je slednja vozila pod vplivom alkohola (0.41 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Na Tolminskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov iz Italije
Včeraj, 20. septembra ob 20.17 uri, so policisti v naselju Volče med izvajanjem nadzora v cestnem prometu ustavili 40–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.30 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako je bilo še ugotovljeno, da je italijanski državljan vozil osebno vozilo v cestnem prometu kljub temu, da mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Tolminski policisti so mu vozilo v skladu s prometno zakonodajo zasegli, zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran