radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Tolminskem je se huje poškodoval poljski jadralni padalec
Včeraj, 21. septembra ob 13.31 uri, je bila Policija obveščena o nesreči tujega jadralnega padalca v soteski Godiča blizu Tolmina. Po prvih zbranih podatkih je 61–letni jadralni padalec, državljan Poljske pristal in se zapletel v drevesno krošnjo na višini približno 20 metrov. Po pristanku na drevesu se je poljski državljan odpel iz padala in nato zdrsnil v globel približno 50 metrov in tam pristal v plitvi vodi. Pri tem je omenjeni jadralni padalec utrpel predvidoma hudo telesno poškodbo (sum zloma stegnenice). Na kraj nesreče so bili s strani pristojne službe napoteni tudi reševalci GRS Tolmin, ki so poškodovanega Poljaka na kraju oskrbeli in ga z vrvno tehniko prenesli iz omenjene soteske. Kasneje so hudo poškodovanega tujega državljana prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in ga s policijskim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. O nesreči je Policija obvestila tudi pristojnega preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Tolminski policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih nesreče s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na Ajdovskem lažje poškodovan 36-letni italijanski motorist
Včeraj, 21. septembra ob 12.30 uri, so policisti na cesti med Ajdovščino in Lokavcem (Občina Ajdovščina) obravnavali prometno nesrečo II. kategorije in v kateri je bil lažje poškodovan voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da se je 36–letni voznik motornega kolesa, državljan Italije, peljal iz Lokavca proti Ajdovščini. Med vožnjo na omenjeni relaciji je z njegove desne strani na cesto skočil neznan Z desne strani mu je na cesto skočil neznan pes zaradi česar je z motornim kolesom padel po vozišču. Zaradi padca z motornim kolesom je bil 36-letni Italijan lažje telesno poškodovan (udarec v levo rame). Kasneje so poleg policistov PP Ajdovščina na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina. Poškodovanca so nato reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.

Policisti na Goriškem iz prometa izločili voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 21. septembra ob 00.19 uri, v naselju Šempas ustavili 44–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), čaka pa ga še srečanja pri sodniku, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…(več tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

V Goriških Brdih vlamljali v osebna vozila
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 21. septembra ob 17.20 uri, obravnavali vlom v parkirano osebno vozilo (znamke Škoda) tudi v naselju Vipolže (Občina Brda). Neznanec je razbil manjše steklo na zadnji strani vozila in pregledal notranjost vozila. Kasneje je nepridiprav s kraja odšel ne da bi si karkoli prilastil. Zaradi kaznivega dejanja je nastala materialna škoda na vozilu.

Le nekaj ur zatem oz. ob 20.41 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomih v osebna vozila v naselju Dobrovo (Občina Brda). Po sedaj zbranih podatkih je bilo vlomljeno v štiri parkirana osebna vozila na parkirišču z razbitjem stekla na omenjenih vozilih. Neznani storilec je iz omenjenih vozil po izvršitvi kaznivega dejanja poleg gotovine kradel tudi druge predmete (osebne dokumente, žensko torbico, mobilni telefon…).

Nedolgo zatem oz. včeraj, 21. septembra ob 22.10 uri, je bila Policija ponovno obveščena o vlomih v več osebnih vozil v Dobrovem. Policisti PP Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je bilo vlomljeno (razbita stekla) še v tri parkirana osebna vozila. Tudi v tem primeru je neznani storilec iz omenjenih vozil kradel poleg gotovine tudi druge predmete (osebne dokumente, bančne kartice, ročne torbice…). Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo okoliščin vlomov v osebna vozila na tem območju in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Policisti PU Nova Gorica s ciljem preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo, stanovanje, stanovanjski objekt ipd., to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo (več preventivnih nasvetov na spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/432-vlomi-v-vozila ).

Neznanec ukradel kotel za žganjekuho
Včeraj, 21. septembra nekaj po 14. uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino kotla za žganjekuho v Goriških Brdih. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih dneh v neposredni bližini stanovanjskega objekta v naselju Brestje (Občina Brda) odtujil hladilni del sistema za žganjekuho, 200-litrski kovinski sod in plastično cev za zalivanje. S tem nezakonitim početjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda v višini približno 300 evrov. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran