radio tomi predvajalnik

Policisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Nova Gorica so bili v sredo, 18. septembra 2019 ob 19.59 uri, obveščeni o kaznivem dejanju poskusu uboja pred enim od hotelov v Ajdovščini, kjer je takrat še neznani mlajši moški z neznanim ostrim predmetom napadel njihovega gosta in ga telesno poškodoval po predelu vrata ter s kraja pobegnil neznano kam.

tiskovna nova gorica

(Foto: PU Nova Gorica)

Takoj po obvestilu so na kraj odšli policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica, ki so zbrali prva obvestila, zavarovali kraj dejanja, po predhodnem obveščanju dežurnega preiskovalnega sodnika in države tožilke opravili ogled kraja dejanja in opravili prva nujna opravila. S strani pristojne službe so bili na kraj napoteni tudi reševalci nujne medicinske pomoči in poškodovanega odpeljali na zdravljenje v bolnišnico Nova Gorica.

V okviru tega je bilo ugotovljeno, da je 64-letni državljan Francije parkiral osebno vozilo pred vhodom v hotel, nato pa sta skupaj z njegovo partnerico iz prtljažnega prostora avtomobila začela jemati prtljago. Storilec je bil tedaj v neposredni bližini in je nekaj kričal. Francoski državljan je storilca pogledal, le-ta pa se mu je nato hipoma približal, nanj zakričal oz. ga nagovoril v angleškem jeziku ter ga brez razloga napadel z nožem in ga pri tem porezal po vratu. Oškodovanec se je uspešno obranil še enega njegovega napada. Vpitje njegove partnerice je slišal eden od gostov hotela in stekel do poškodovanega. Takrat je storilec z napadom prenehal in peš pobegnil neznano kam.

V cilju izsleditve napadalca so policisti in kriminalisti PU Nova Gorica tudi naslednjega dne predvsem na območju mesta Ajdovščina intenzivno zbirali obvestila, opravljali nujna preiskovalna dejanja, pridobivali videoposnetke. Na podlagi opisa je bil izdelan tudi t.i. «fotorobot«. Na podlagi teh številnih aktivnosti se je sum osredotočil na določenega osumljenca, kateremu je bila v četrtek, 19. septembra 2019 ob 18.10 uri, na naslovu njegovega začasnega neprijavljenega prebivališča, odvzeta prostost in odrejeno policijsko pridržanje. V okviru preiskovanja so bili pridobljeni dokazi, da je navedeni izvršil še več hujših premoženjskih kaznivih dejanj. Na podlagi vseh teh okoliščin je bila s strani Okrožnega sodišča v Novi Gorici pridobljena odredba za hišno preiskavo na naslovu, kjer je zadnje štiri mesece osumljeni neprijavljen dejansko živel. Pri hišni preiskavi so bili najdeni in zaseženi predmeti, ki so izvirali iz vlomov na območju Ajdovščine in predmeti, ki bodo služili kot dokaz za kaznivo dejanje poskusa uboja, kot tudi nevaren predmet (nož).

Osumljeni je namreč v času od 8. septembra 2019 do prijetja izvršil 5 kaznivih dejanj velikih tatvin oz. vlomov v gostinske lokale na območju mesta Ajdovščina, od koder je jemal predvsem gotovino, cigarete in alkoholno pijačo v vrednosti več tisoč evrov. Posredno pa je pri tem z načinom vlamljanja povzročil med 5.000 in 10.000 evrov materialne škode.

V soboto, 21. septembra ob 14. uri, je bil 19-letni osumljenec, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa Uboja in suma storitve petih kaznivih dejanj Velika tatvina na območju PP Ajdovščina (vlomi v gostinske lokale) s kazensko ovadbo priveden in izročen v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča, ki je po zaslišanju zanj zaradi ponovitvene nevarnosti odredil pripor.

Osumljeni 19-letnik je na območju naše države neprijavljen živel štiri mesece. Pred tem je živel na Švedskem, kjer je že bil obravnavan zaradi različnih kršitev s področja prepovedanih drog in nasilja.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran