radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 201 klic za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 56 dogodkov, s področja javnega reda in miru 51 dogodkov in s področja prometne varnosti 71 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju ( dve osebi so pridržali) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 25. 9. 2019, od 6. ure in 26. 9. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane, Gorenja, Padova pri Osilnici in Male gore prijeli 8 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Gre za državljane Afganistana, Pakistana, Alžirije, Indije in Maroka. Postopki policistov s tujci še potekajo.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil več kosov oblačil. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na Šmartinski cesti je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bila odtujena motorna žaga. Materialna škoda znaša okoli 800 evrov.

V centru mesta Ljubljana je bilo vlomljeno v frizerski salon in iz njega odtujen menjalni denar. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.

Hišna preiskava:
Včeraj so na podlagi odredbe okrajnega sodišča policisti Policijske postaje Kočevje opravili hišno preiskavo v okolici Kočevja. Pri preiskavi so zasegli 19 nabojev različnih kalibrov in 5 rastlin v višini 60 do 180 cm, za katere se sumi, da gre za prepovedano rastlino - konopljo. Zaseženi predmeti so bili poslani v pregled na oddelek kriminalistične tehnike, po znanih rezultatih pa bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

Požar:
Policijska uprava Ljubljana je bila danes okoli 8.15 obveščena o požaru v stanovanjski hiši v Novem Polju. Po prvih podatkih je do požara prišlo v kuhinji, ki je že pogašen. V dogodku naj ne bi bila poškodovana nobena oseba.

Prometni nesreči:
Včeraj okoli 13.30 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči v Zagorju ob Savi. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica osebnega avtomobila vozila z neprilagojeno hitrostjo in zato trčila v dve osebni vozili, ki sta se pred tem ustavili pred semaforiziranim križiščem. Ena od udeleženk je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom in je predvidoma zadobila lahke telesne poškodbe. Povzročiteljica je bila preizkušena z alkotestom, ki pa je pokazal rezultat nad zakonsko dovoljeno mejo. Policisti v zvezi nesreče še zbirajo obvestila in bodo po vseh znanih okoliščinah izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj okoli 8. 40 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Zaloški cesti v Ljubljani. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato trčil v drugo osebno vozilo. Oba voznika sta zadobila lahke telesne poškodbe in nista vozila pod vplivom alkohola. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj okoli 13. ure so policisti na območju Viča izvedli postopek z voznikom osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku so ugotovili, da je vozil tudi neregistrirano vozilo in da je bil pod vplivom alkohola (0.46 mg/l). Policisti so mu vozilo zasegli in bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran