radio tomi predvajalnik

policija splosniV Kopru, na Pahorjevi ulici, je nekdo ukradel zaklenjen moped znamke SYM, tip Jet Euro, reg. štev. KP C1-524, modre barve, vreden 300 evrov.

Ob 12.15 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Bertoki - Bivje. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 21-letni voznik, ki je z osebnim avtomobilom nepravilno prehiteval 42-letnega motorista, državljana Italije. Ta si je pri padcu zlomil nogo, zato so ga odpeljali bolnico Catinara. Povzročitelju sledi kazenska ovadba. Zaradi neustreznih pnevmatik za osebni avto (niso po homologaciji), je bilo vozilo izločeno iz prometa.

Ob 13.36 smo na Šmarski cesti, v križišču Inde, obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. 74-letna voznica osebnega avtomobila je vozila od centra Kopra proti Šalari. Pri zapuščanju križišča pred osebni avtomobil z desne strani (od kovinarske šole proti Vina Koper) po kolesarski stezi pripeljal mladoletni voznik mopeda. Voznica osebnega avtomobila je s prednjim delom trčila v levi bočni del mopeda. Po trčenju sta voznik in sopotnik na mopedu padla po vozišču, 15-letni sopotnik se je pri padcu lažje poškodoval. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče prosimo vse, ki so dogodek videli, da pokličejo policijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200. Želimo namreč ugotoviti, kateri od voznikov je prevozil rdečo luč.

Ob 13.39 je 33-letni voznik osebnega avtomobila v Podgradu izsilil prednost motoristu, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Popoldan je nekdo vlomil v lokal na Ulici 15. maja v Kopru, vendar ni nič odnesel.

Na Rozmanovi v Kopru je nekdo ukradel zaklenjeno moped, Aprilia Sonic 50, reg. št. LJ87-IN, vredno 400 evrov.

Ob 18.33 smo dobili anonimno obvestilo, da v centru Kopra nekdo grozi s pištolo. Policisti na kraju niso tega potrdili, prav tako ni o tem nihče nič vedel, pa tudi klicatelj se ni več oglasil. Obravnava se kaznivo dejanje Zloraba znamenj za pomoč (po čl. 309/1 KZ RS).

Ob 18.33 se je 10-letni otrok peljal s skirojem v Kopru, po mostičku čez Badaševico. Pri spustu po klančku je zgrešil stopalko za zavoro ter zelo hitro zapeljal na prehod za pešce, točno pred 52-letno voznico osebnega avtomobila, ki je v trenutku na prehodu za pešce trčila v otroka. Ta je padel in se pri tem lažje poškodoval (udarnine in odrgnine). Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je za prometno nesrečo odgovoren otrok.

Na Ulici Vena Pilona v Kopru je nekdo ponoči ukradel motorno kolo Piaggio Primavera 50RT, črne barve reg. št. KPNU-29, ki je bilo parkirano pred blokom.

Ilegalne migracije
V zadnjih 24ih urah smo na območju PU Koper prijeli 16 nelegalnih prebežnikov, in sicer 9 na območju PP Koper 9, 7 pa na območju PP Ilirska Bistrica.

Ob 21.15 so policisti v Galantičih ustavili osebni avto Citroen C5, v katerem je bilo 5 oseb, in sicer voznik, državljan Kosova, in 4 državljani Albanije. Vozniku, ki začasno prebiva v Veliki Britaniji, sledi kazenska ovadba za nedovoljeno sprovajanje preko državne meje. Policijski postopki še potekajo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran