radio tomi predvajalnik

Konec minulega tedna oz. v petek, 27. septembra, so policisti Policijske postaje Nova Gorica v enem od naselij v Občini Kanal ob Soči našli in zasegli večji nasad prepovedane droge – konoplja (80 sadik). V zvezi z obravnavanim primerom so novogoriški policisti na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku (po drugem odstavku 157. člena ZKP) dvema osebama (moški in ženska, oba stara 61 let) odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. člen KZ-1).

Naslednjega dne oz. v soboto, 28. septembra, so novogoriški policisti na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici pri navedenih osumljencih opravili hišno preiskavo in pri tem našli večja količina delno posušene zelene rastline, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zasežene rastline so bile poslane v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper oba osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (po določilu 186. člena KZ-1). Oba navedena osumljenca sta bila po opravljenih nujnih preiskovalnih dejanjih med vikendom izpuščena na prostost.

 kanal ob soci zaseg droge 1

kanal ob soci zaseg droge 2

(Foto: PU Nova Gorica)

Na območju PU Nova Gorica smo v letu 2019 obravnavali skupno 78 (v enakem lanskem obdobju 69) kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog, in sicer 61 (67) kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (po 186. členu KZ-1) ter 17 (2) kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog (po 187. členu KZ-1). Zaznano je bilo še 69 (lani 174) prekrškov po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami oziroma za 60% manj kot leto poprej.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran