radio tomi predvajalnik

policija splosniKoprski kriminalisti so pri zbiranju obvestil ugotovili sum, da slovenski državljan izvršuje kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po I. odstavku 186. člena KZ-1). O sumu storitve kaznivega dejanja je bilo obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki je na podlagi zbranih podatkov odredilo izvajanje prikritih preiskovalnih ukrepov zoper slovenskega državljana.

Z izvajanjem teh ukrepov so koprski kriminalisti septembra 2019 potrdili informacijo, da pri izvrševanju kaznivega dejanja sodeluje tudi kriminalist, zaposlen na Policijski upravi Koper. Po določilih Zakona o kazenskem postopku je Okrožno državno tožilstvo v Kopru predkazenski postopek odstopilo Oddelku za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili pri Specializiranem državnem tožilstvu, ki je pristojno za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili.

V postopku posebnega oddelka SDT smo aktivno sodelovali in jim nudili potrebno podporo pri izvajanju operativnih ukrepov. Na podlagi intenzivnega dela je bilo izvedeno prijetje obeh osumljenih oseb – tudi osumljenega kriminalista. Vse nadaljnje aktivnosti je prevzel Posebni oddelek SDT, ki je izvedel nujna preiskovalna opravila za zavarovanje sledov in predmetov kaznivih dejanj.

Na podlagi sklepa generalne direktorice policije je bila 28. 9. 2019 koprskemu kriminalistu izrečena izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi in prepoved opravljanja dela za čas trajanja postopka. Odvzeto mu je bilo službeno orožje in onemogočen dostop do vseh internih evidenc Policije.

Za podajanje dodatnih informacij o nadaljnjem postopku je izključno pristojno Specializirano državno tožilstvo RS – Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili.

V policiji obsojamo vsakršno ravnanje policistov in kriminalistov, ki pomenijo znake kaznivih dejanj. V vsakem takem primeru dosledno obveščamo posebni oddelek SDT in zoper take policiste izvajamo delovnopravne ukrepe. Taka dejanja so za zaposlene v policiji nesprejemljiva, tako v skladu z zakonodajo, kot tudi kodeksom policijske etike.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran