radio tomi predvajalnik

policija splosniPopoldan je pri kampu Fiesa 33-letna državljanka Nemčije pri zaviranju s kolesom izgubila oblast nad vozilom in padla, pri tem pa se je lažje poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Ob 17.07 je na mejni prehod Dragonja pripeljal osebni avto, ki ga je vozil 75-letni državljan Češke. Ko je voznik izročil dokumente policistom na kontroli, je kot sovoznica v vozilu izstopila 35-letna državljanka Češke, ki je hodila po mejnem prehodu. Na poziv policistke, naj sede nazaj v vozilo, je ta pristopila do policistke, vanjo pljunila in jo fizično napadla. Zoper njo so bila uporabljena prisilna sredstva - za vezanje in vklepanje, pomirila pa se ni niti s službenih prostorih. Na enoti jo je pregledal tudi zdravnik, vendar ni ugotovil posebnosti. Policisti so zadevo obravnavali kot prekršek po zakonu o javnem redu in miru (po 7. čl., 2. ods.) in kršitev po ZNDM-2 (po 45 čl. toč. 9 zveza 27 člena).

Na Goriški ulici v Kopru so našli skuter Jet Euro X, ki je beležen kot ukraden. Lastnik je vozilo že prevzel, nadaljuje se z zbiranjem informacij.

V Parecagu sta neznana moška vstopila v hišo domačinke, pod pretvezo, da naj bi se ta hiša prodajala in sta prišla na ogled. Eden od njiju se je z lastnico pogovarjal, drugi pa je medtem ukradel 1000 evrov in zlato verižico.

Ilegalne migracije
Zvečer so policisti pri vasi Tuljaki ustavili osebni avto Dacia, avstrijskih registrskih tablic, v katerem je bilo šest ilegalnih migrantov, od tega štirje državljani Turčije in dva državljana Afganistana. Vozilo je peljal 38-letni državljan Avstrije, sopotnica pa je bila 21-letna državljanka Romunije. Vozniku in sopotnici sledi kazenska ovadba.

Zvečer je po cesti za Lisac v Slovenijo pripeljal srbski osebni avto Citroen Saxo. V vozilu sta bili dve osebi, oba državljana Kosova, ki imata ukrep zavrnitev vstopa v Schengen. Izdana jima je bila globa, vrnjena bosta na Hrvaško.

Ob 1. uri ponoči so policisti na cesti od Bukovce proti Sozam (PP Ilirska Bistrica) prijeli 7 ilegalnih prebežnikov (4 x Maroko, 1 x Palestina in 2 x Sirija). Postopki še potekajo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran