radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 203 klice. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
V noči na 2. 10. so policisti PP Krško v Krškem ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Audi in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 38-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilnežu odvzeli nezakonito orožje
Policisti PP Krško so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca nasilja v družini v okolici Krškega. Med hišno preiskavo so v sodelovanju z vodnikom službenega psa za specialistično uporabo PP VSP Novo mesto našli in zasegli 57 nabojev in vojaško puško, za katero moški nima ustreznih dovoljenj. Našli in zasegli so tudi manjšo količino prepovedane konoplje. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper 43-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo

 krsko zaseg orozja 1

krsko zaseg orozja 2

(Foto: PP Krško)

Vlomi in tatvine
V Orešju nad Sevnico je 1. 10. med 7. in 9. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 200 evrov škode.

Med 18. in 21. uro je v okolici Šmarjete neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnike oškodoval za okoli 2400 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli
Nekaj pred 23. uro je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem prostoru so našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Črnomlja, Budganje vasi, Vitne vasi, Miklarjev, Obrežja, Doblič in Prekope izsledili in prijeli 16 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z osmimi državljani Maroka, štirimi državljani Bangladeša, državljanom Alžirije, državljanom Mjanmara in državljanom Pakistana še potekajo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran