radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 251 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna nesreča pri Sevnici
Nekaj po 16. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči med Sevnico in Tržiščem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti iz Krmelja proti Sevnici. V Gabrju je ob vključevanju na regionalno cesto odvzel prednost in trčil v avtomobil, ki ga je iz smeri Sevnice pravilno pripeljal 26-letni voznik. Reševalci so v bolnišnico odpeljali lažje poškodovanega povzročitelja nesreče in tri potnike iz njegovega vozila. 22-letnemu vozniku bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Brežiški policisti zasegli prepovedano konopljo in orožje
Policisti PP Brežice so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. Med hišno preiskavo, v kateri so sodelovali tudi novomeški kriminalisti in vodnik službenega psa, so v okolici stanovanjske hiše našli in zasegli 151 rastlin prepovedane konoplje, visoke med 60 in 240 cm, v stanovanjski hiši pa 1040 posušenih in svežih delov rastline konoplje, pripomočke za gojenje konoplje, puško z nameščenim daljnogledom in dušilcem in 59 nabojev. 50-letnemu osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in kaznivega dejanja nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksplozivov ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

zaseg orozja droge 1

zaseg orozja droge 2

zaseg orozja droge 3

zaseg orozja droge 4

zaseg orozja droge 5

zaseg orozja droge 7

zaseg orozja droge 8

zaseg orozja droge 9 

(Foto: PP Brežice)

Vlom
V okolici Črnomlja je nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil 200 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Dobova so pri pregledu tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo našli skrita dva državljana Albanije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tanča gora, Malenska vas, Vrhe in Obrežje izsledili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s sedmimi državljani Pakistana, dvema državljanoma Bangladeša, dvema državljanoma Maroka in državljanom Sirije še potekajo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran