radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 148 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 46 dogodkov, s področja javnega reda in miru 27 dogodkov in s področja prometne varnosti 47 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 4 vlome (v vseh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Policisti so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so izrekli prepoved približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 5 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 6. 10. 2019, od 6. ure, in 7. 10. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja (Brezovica pri Predgradu, Kočevska reka) in Ljubljane, izsledili in prijeli 23 tujcev (drž. Alžirije, Maroka, Afganistana, Pakistana, Sudana, Egipta in Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Na območju Cerknice neznani storilec vlomil v osebni avtomobil in iz njega odtujil torbico z vsebino. Lastnico je oškodoval za okoli 600 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v osebni avtomobil in iz njega odtujena torbica z vsebino. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

Požar:
Včeraj, nekaj pred 15. uro, je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o požaru v stanovanju na Verovškovi ulici v Ljubljani. Gasilci so stavbo izpraznili, ogenj pa pogasili. Po prvih zbranih obvestilih naj bi zagorelo v kuhinji stanovanja, vendar vzrok še ni znan. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo po vseh zbranih obvestilih o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Zaseg prepovedane droge:
Policisti policijske postaje Zagorje ob Savi so na podlagi odredbe pristojnega sodišča, 2. in 3. 10. 2019, opravili več hišnih preiskav na območju Zagorja ob Savi in Litije. Pri preiskavah so zasegli nekaj sto gramov prepovedane droge konoplje, ter več nabojev različnih kalibrov. Zoper tri osumljence bodo policisti po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, zaradi posesti nabojev brez dovoljenja pa bodo uvedli prekrškovni postopek.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 13.30, je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči v Ivančni Gorici v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motornega kolesa. Do nesreče je prišlo, ker se voznik osebnega vozila pri zavijanju levo ni prepričal če to lahko varno stori, saj ga je že prehiteval motorist, ki je trčil v bok avtomobila in padel po vozišču. V nesreči je potnica na motornem kolesu zadobila lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 11. uri, je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti pri Kamniku v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motornega kolesa. Do nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila v križišču za Veliko planino izsilil prednost vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz smeri Vrhpolja. Motorist je poskušal preprečiti trk z zaviranjem in pri tem padel po vozišču. V nesreči je motorist zadobil lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran