radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 160 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 49 dogodkov, s področja javnega reda in miru 34 dogodkov in s področja prometne varnosti 55 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 2 drzni tatvini, 4 vlome (v vseh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Policisti so posredovali v treh primerih nasilja v družini. Izrekli so dve prepovedi približevanja, v vseh primerih pa zbiranje obvestil še poteka.

S področja prometne varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri je udeleženec zadobil hude telesne poškodbe. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 6 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med 8. 10. 2019, od 6. ure in 9. 10. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Koprivnika, Starega Loga in Podskrajnika, izsledili in prijeli 64 tujcev (drž. Pakistana, Sirije, Indije, in Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo (postopki so opisani v rubriki kriminaliteta). Poleg tega so v Ljubljani prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Drzni tatvini:
Včeraj, nekaj pred 19. uro, je neznani storilec na območju Bežigrada neopaženo odprl odklenjena vrata stanovanja in iz hodnika odtujil žensko torbico z vsebino. Dejanje je bil izvršeno v času, ko so se v stanovanju nahajali stanovalci, tatvino pa so opazili kasneje. Policisti z zbiranjem obvestil za izsleditev za zdaj še neznanega storilca nadaljujejo in bodo o vseh zbranih obvestilih o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 8. ure, je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o drzni tatvini, ki je bila dan prej izvršena na območju Most. Neznani storilec je oškodovanko zamotil s tem, da se je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja. V tem času so sostorilci vstopili v objekt in iz njega odtujili gotovino. Storilci so se kraja odpeljali v osebnem avtomobilu Renault megane, temnejše barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev za zdaj še neznanih storilcev.

Opis enega od storilcev:

  • moški star okoli 35 let, visok okoli 170 cm, normalne postave, kratkih rjavih las, oblečen v temnejša oblačila.

Prijeti storilci kaznivih dejanj Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države:
Včeraj, 8. 10. 2019, so policisti Policijske uprave Ljubljana v kraju Koprivnik ustavili in kontrolirali osebno vozilo. Pri postopku so ugotovili, da je 46-letni državljan Sirije v osebnem vozilu prevažal državljana Sirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. V kraju Stari Log so ustavili in kontrolirali voznika in sopotnika v kombiniranem vozilu (drž. Tunizije in Pakistana). Pri postopku so ugotovili, da se v tovornem delu vozila nahaja 25 tujcev, državljanov Pakistana in Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V Podskrajniku so kontrolirali tovorno vozilo. Pri tem so ugotovili, da so trije državljani Italije v tovornem vozilu prevažali 37 državljanov Pakistana in Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Vseh šest osumljencev je bilo pridržanih in bodo privedeni pred preiskovalnega sodnika, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj pred 10. uro, se je v križišču Černetove in Aljaževe ulice zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in mopedist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ker je voznica osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti v križišču zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v mopedista, ki je pravilno pripeljal nasproti. V prometni nesreči je bil mopedist huje telesno poškodovan, njegovo življenje pa ni ogroženo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj po 13. uri, se je na Zasavski cesti v Senožetih zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost voznici osebnega vozila, ki je pripeljala nasproti. Pri tem je bila udeležena voznica lažje telesno poškodovana. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v KC Ljubljana. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj pred 12. uro, se je na cesti od Sv. Trojice proti Ulaki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilne strani vožnje trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem sta bila oba udeležena voznika lažje telesno poškodovana. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v KC Ljubljana. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran