radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Maribor, smo v času od 5 ure 9.10.2019, do 5 ure 10.10.2019, na interventno telefonsko številko 113, sprejeli skupno 191 klicev, od tega 90 takšnih, ki so zahtevali posredovanje najmanj ene policijske patrulje na kraju dogodka.

Obravnavanih je bilo 25 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in vlomi.

V tej zvezi so na območju Policijske postaje Ptuj, policisti obravnavali vlom v poslovne prostore, v katerih so zaenkrat še neznani storilci, prerezali cerado razstavnega šotora in s tem povzročili večjo materialno škodo ter lastnika oškodovali za okoli 20.000 evrov.

Na področju javnega reda in miru je bilo obravnavanih 7 kršitev na javnem kraju in 4 kršitve v zasebnih prostorih. Zoper enega kršitelja je bilo odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrških, saj kljub ukazom in opozorilom policistov ni prenehal s kršitvijo.

Na področju prometa je bilo obravnavanih skupno 19 prometnih nesreč, od tega tri nesreče s telesnimi poškodbami, v katerih so se tri osebe lažje telesno poškodovale, ena oseba pa je zadobila težke telesne poškodbe.

Nesrečo s težjo telesno poškodbo, so okoli 8.00 ure obravnavali policisti Policijske postaje Ptuj. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 29 letna voznica osebnega avtomobila, zaradi izsiljevanja prednosti v križišču, trčila v 41 letnega voznika motornega kolesa, ki je pravilno peljal po svojem smernem vozišču. Zaradi trčenja je motorist padel in se pri tem huje telesno poškodoval, vendar ni v življenjski nevarnosti. Povzročiteljica je pri tem zadobila lažje telesne poškodbe.

Policisti Prometne policijske postaje, so včeraj okoli 16.00 ure, na območju Maribora obravnavali tudi dogodek na železniških tirih, v katerem je bila udeležena mladoletnica, ki je pri trčenju z vlakom zadobila hude telesne poškodbe.

Nikolaj Zrim
Vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran