radio tomi predvajalnik

policija splosniV prometni nesreči III. kategorije na Goriškem huje poškodovan starejši kolesar
Včeraj, 9. oktobra ob 16.33 uri, so policisti v Novi Gorici obravnavali prometno nesrečo III. kategorije zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in v kateri je bil huje poškodovan starejši kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je 57-letni voznik osebnega avtomobila vozil po krožnem križišču v Ulici Gradnikove brigade. Ko je z vozilom zapeljal iz omenjenega krožišča (za smer centra Nove Gorice) je pripeljal do označenega prehoda za kolesarje, ki ga je v tem času z njegove leve strani (iz Vojkove ceste) proti stanovanjskim blokom - po dvosmerni kolesarki stezi - pravilno prečkal 82-letni kolesar. Voznik avtomobila je kolesarja prepozno opazil in se prehodu za kolesarje ni približeval s takšno hitrostjo, da bi lahko varno ustavil. Ko je kolesar že prevozil več kot polovico prehoda, ga je voznik avtomobila kljub zaviranju na mokrem vozišču zadel s prednjim desnim delom vozila. Kolesar (med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade) je po trčenju padel s kolesom po vozišču in se telesno poškodoval. Kasneje so poškodovancu na kraju prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so ga po nudeni zdravniški oskrbi na kraju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč policistom in reševalcem na kraju so nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. O prometni nesreči s hudo telesno poškodbo je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti Postaje prometne policije bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev prometne nezgode zoper 57-letnega voznika avtomobila podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po določilu prvega odstavka 323. člena KZ-1).

Neznanec se je znesel nad parkiranim avtomobilom
Včeraj, 9. oktobra nekaj po 17. uri, je bila Policija obveščena o poškodovanju osebnega avtomobila v Novi Gorici (Ulica XXX. divizije). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v zadnjih dneh na parkirišču v bližini enega od stanovanjskih blokov z neznanim ostrim predmetom poškodoval oz. preluknjal zadnje pnevmatike osebnega avtomobila. Po dejanju je nepridiprav kraj zapustil in odšel neznano kam. Oškodovancu je bila s tem nezakonitim početjem povzročena materialna škoda za 146 evrov. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Neznanec si je prisvojil pozabljeno gotovino v reži bankomata na Ajdovskem
Policisti PP Ajdovščina so danes, 10. oktobra v dopoldanskih urah, obravnavali sum kaznivega dejanja zatajitve (po določbah 208. člena KZ-1) na območju Ajdovščine. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka pred tremi dnevi v popoldanskih urah s svojo debetno kartico na enem od bankomatov v Ajdovščini (Goriška cesta) dvignila 50 evrov. Po dvigu je iz bankomata vzela bančno kartico, medtem je gotovino pozabila v reži bankomata. Ko se je čez nekaj minut ponovno vrnila do omenjenega bankomata, v reži ni bilo več denarja oz. si je neznanec prisvojil omenjeno vsoto gotovine. Policisti PP Ajdovščina bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran