radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 184 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 45 dogodkov, s področja javnega reda in miru 29 dogodkov in s področja prometne varnosti 78 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 5 vlomov (v enem primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 6 krat na javnem kraju, kjer je bila pridržana ena oseba in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 9. 10. 2019, od 6. ure in 10. 10. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana na območju Ljubljane prijeli tujca (državljana Alžirije), ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Kriminaliteta:
V okolici Litije je bilo vlomljeno v hišo. Storilci so bili zaloteni in prepodeni, zato je ostalo pri poskusu. Opis storilcev ni znan. Nastalo je za okoli 300 evrov škode.

Na območju most je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je neznani storilec odtujil prenosni računalnik in gotovino. Nastalo je za okoli 500 evrov škode.

Preiskano kaznivo dejanje ropa:
Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so zaključili zahtevno kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja ropa specializirane trgovine v centru mesta Ljubljane, ki je bil izvršen 20. 6. 2019 v popoldanskem času. O dogodku smo poročali 21. 6. 2019.

Na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov je bilo ugotovljeno, da so rop izvršili trije storilci in sicer 32 in 33 letna državljana Republike Srbije in do sedaj še neidentificiran storilec. Imenovani so vstopili v trgovino, pri čemer je en z orožjem zagrozil prodajalcu, druga dva zamaskirana storilca, pa sta s sekirami razbila stekla vitrin in iz njih odtujila več ročnih ur. Skupna škoda znaša okoli 200 tisoč evrov. Storilci so po dejanju s kraja zbežali.

29. 9. 2019 je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje 32-letnemu državljanu Republike Srbije. S kazensko ovadbo je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju osumljenemu odredila pripor. Pri preiskavi so kriminalisti sodelovali tudi s tujimi varnostnimi organi. Aktivnosti za izsleditev 33-letnega državljana Republike Srbije in identifikacije neznanega storilca, še potekajo.

V hišni preiskavi zasežena prepovedana droga
Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste so na podlagi zbiranja obvestil pri delu na terenu zaznali sum kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa z mamili. Na podlagi pridobljene odredbe za hišno preiskavo je bilo pri osumljenemu 29-letnemu državljanu R. Slovenije najdeno in zaseženo okoli 430 sadik konoplje, poleg tega pa še vršički in druge snovi iz konoplje. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ljubljana moste zaseg droge 1

ljubljana moste zaseg droge 2

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 13.29, se je na Povšetovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do nesreče je prišlo ker je kolesar zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred njim. Pri tem se je lažje telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana. Policisti so kolesarju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 8.40, se je v križišču Tržaške in Šestove ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo ker je voznik zaradi neupoštevanja znaka rdeče luči na semaforju odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem je bila udeležena voznica lažje telesno poškodovana. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v KC Ljubljana. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 21. uri, se je na cesti od Domžal proti Dragomlju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo voznice pred njim. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana. V postopku je bil povzročitelj preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 1,20 mg/l alkohola v izdihanem zraku, v nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 18. ure, se je na Dolenjski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo ker voznica ni vozila po sredini prometnega pasu in je trčila v vozilo, ki je vozilo po drugem prometnem pasu v isti smeri. Pri tem sta bila voznika obeh vozil lažje telesno poškodovana. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v KC Ljubljana. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran