radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 120 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 337 klicev. Obravnavali so enaindvajset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali osem tatvin in sedem vlomov. V 25-ih primerih so intervenirali zaradi kršenja javnega reda in miru v zasebnih in javnih prostorih. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

11. 10.
Popoldan so v Bertokih zasegli osebni avto 41-letnemu vozniku iz Jesenic, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Izolski policisti so obravnavali ugriz psa. Moški je na enoti podal prijavo, da ga je ugriznil sosedov pes pitbull in ga lažje poškodoval. Sledi hitri postopek za lastnika po Zakonu o zaščiti živali in poročilo na VURS.

V Ankaranu je nekdo vlomil v klet in ukradel rdeče kolo, vredno 250 evrov.

Ob 23. uri je bilo na bencinskem servisu v Kopru stisnjeno panik stikalo. Policisti so na kraju ugotovili, da je 44-letni Koprčan prišel v spor s skupino oseb, ki jih je v vinjenem stanju in pod vplivom mamil žalil in pozival k pretepu. Med njimi je pred prihodom policistov na kraj prišlo do prerivanja, Koprčan pa je s kršitvami nadaljeval. Kljub opozorilom policistov se ni umiril in je še naprej grozil, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Na kraju je bil izdan plačilni nalog (po 7/1 ZJRM-1 in 24/1 ZOIzk) tudi 21-letnemu Izolanu, ker je grozil in žalil, vendar se je po opozorilih policistov umiril.

12. 10.
Ponoči so vlomili v pekarno v Postojni in ukradli večjo vsoto denarja.

Ob 11.27 smo dobili prijavo, da so pri Markovščini na delu ceste, kjer delavci CPK delajo krožišče, tujci, ki so oblečeni v delavce in od voznikov pobirajo denar. Policisti so na kraju ugotovili, da sta pri delovnem semaforju pri ustavljenih vozilih, pod pretvezo, da sta gluhonema, pobirala denar državljana Ukrajine, oba stara 37 let. Izdana jima je bila globa.

Nedovoljeno zbiranje prispevkov. Previdno pri dajanju denarja. Sume takoj prijavite na 113. Goljufajo običajno tujci in delajo škodo tistim, ki pa dejansko imajo dovoljenja. Pojavljajo se največkrat v okolici trgovskih centrov. Izdajajo se za gluhoneme in v podpis ponujajo list, na katerem je običajno znak za invalida.

Prostovoljne prispevke lahko zbira samo kdor ima odločbo upravne enote, pisno pooblastilo in overjeno nabiralno polo za podatke.

13. 10.
Državljanu Avstrije je nekdo iz hotelske sobe v Izoli ukradel ročno uro, vredno 2000 evrov.

Ob 20.20 je bila prometna nesreča v Prestranku. Z zbranimi obvestili in z ogledom je bilo ugotovljeno, da je 21-letnik z okolice Postojne peljal proti Matenji Vasi. Pred podvozom železniškega mosta je z avtomobilom zapeljal v desno, kjer je trčil v skalo, nakar je vozilo prevrnilo na bok in je bočno drselo po vozišču, nato pa se je ustavilo pred mostom. Voznik se v nesreči ni poškodoval, izdan pa mu je bil plačilni nalog po čl. 37/5 - 2 ZPrCP.

Zvečer smo bili obveščeni, da je v koprskem mandraču zagorela barka. Zagorela je tenda, zatem pa so gasilci uspeli požar pravočasno pogasiti, preden bi se razširil. Policisti bodo opravili ogled, da se ugotovi vzrok požara.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od petka, 11. 10. 2019 od 6.00 ure, do danes, 14. 10. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. PP Ilirska Bistrica je obravnavala 10 oseb, PP Koper 9 oseb, PP Kozina 6 oseb in PP Piran 3 osebe. Policijski postopki še niso zaključeni.

Osebe po državljanstvih:

  • Pakistan 9
  • Irak 5
  • Egipt 4
  • Nemčija 4
  • Iran 3
  • Indija 2
  • Sirija 1

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran