radio tomi predvajalnik

policija splosniV delovni nesreči na zaprtem delu hitre ceste poškodovan 60-letni delavec
Policisti so v soboto, 12. oktobra ob 18.44 uri, obravnavali nesrečo na odseku hitre ceste H4 Ajdovščina – Vipava (na zaprtem delu hitre ceste). Ugotovljeno je bilo, da je na omenjenem zaprtem delu hitre ceste oz. delovišču 46-letni voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji zadel 60–letnega delavca. Slednji je pri tem utrpel lažje telesne poškodbe (udarnine po desni strani telesa). Po nezgodi so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so na kraju oskrbeli poškodovanega delavca in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V prometni nesreči II. kategorije v okolici Kanalskega vrha lažje poškodovan mlajši voznik motornega kolesa
V soboto, 12. oktobra ob 17.21 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije zaradi neprimerne hitrosti na cesti Kanalski vrh – Bate (Občina Kanal ob Soči), kjer je z vozišča zapeljal mladoletni voznik (začetnik) motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je starejši mladoletni voznik motornega kolesa vozil iz Kanalskega vrha proti naselju Bate. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v levem ostrem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost. Z motornim kolesom se je prevrnil po brežini in obstal v vrtači, približno 40 metrov pod cesto. Mlajši voznik je bil pri tem lažje telesno poškodovan. Kasneje so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so ponesrečenca na kraju oskrbeli in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Zoper mladoletnega povzročitelja prometne nesreče bodo policisti Postaje prometne policije Nova Gorica podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP).

V prometni nesreči I. kategorije izven Solkana udeleženi dve osebni vozili
Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 12. oktobra ob 19.13 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na glavni cesti Solkan – Plave (pri Mrzleku) in v kateri sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 44-letni voznik avtomobila vozil proti naselju Deskle, ki je pri odcepu za Mrzlek zapeljal desno in se na dovozu ustavil. Za njim je vozil 48-letni voznik avtomobila, ki se je peljal mimo in s sprednjim desnim delom svojega vozila zadel v zadnji levi del pred njim stoječega vozila. V prometni nesreči nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan. Policisti PP Nova Gorica so 48-letnemu povzročitelju prometne nesreče v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.87 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Omenjenemu vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po določilu 113.a členu Zakona o prekrških), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči II. kategorije na Tolminskem lažje poškodovana mladoletna oseba
V soboto, 12. oktobra ob 15.19 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije zaradi neprilagojene hitrosti na cesti med Mostom na Soči in Tolminom (Občina Tolmin) in v kateri sta bila udeležena 43-letni voznik motornega kolesa in 42-letni voznik osebnega avtomobila; mladoletna oseba (sopotnica na motornem kolesu) je bila lažje telesno poškodovana. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 43-letni motorist vozil iz smeri Tolmina proti Mostu na Soči. Za izvozom iz galerije je spregledal pred njim stoječo kolono vozil, ki se je ustavila zaradi tesnega srečevanja dveh vozil na zožanju. Motorist kljub zaviranju ni uspel pravočasno ustaviti motornega kolesa, zato je z zmanjšano hitrostjo trčil v zadnji del zadnjega vozila v koloni. Motorist in sopotnica sta po trčenju padla na bok, pri čemer je mlajša sopotnica utrpela lahke telesne poškodbe. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so poškodovano osebo po nudeni oskrbi odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti bodo zoper voznika motornega kolesa zaradi kršitve prometne zakonodaje podali ustrezen ukrep.

Iz prometa izločili dva voznika avtomobilov zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Danes, 14. oktobra ob 6.40 uri, so policisti v Novi Gorici ustavili 46–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog ( http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog ). Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti so v soboto, 12. oktobra v zgodnjih večernih urah, v Idriji ustavili 34–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje po Zakonu o prekrških (113.a člen), čaka pa ga še srečanje s sodnikom zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa (preverjanje psihofizičnega stanja, 107. člen ZPrCP), saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V Šempetru pri Gorici poškodovali tovorno vozilo
Danes, 14. oktobra v nočnem času, so policisti obravnavali poškodovanje tovornega vozila na območju Šempetra pri Gorici. Po prvih ugotovitvah je neznani storilec v zadnjih dneh prerezal dve cevi za zrak (zavore) na omenjenem vozilu in lastniku povzročil za približno 500 evrov materialne škode. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Ajdovskem iz tovornega vozila ukradli akumulator
Med vikendom je neznani storilec v Ajdovščini iz tovornega avtomobila, ki je bilo parkirano na parkirišču v Ajdovščini (pri tehničnih pregledih), odvzel akumulator. S tem nezakonitim početjem je bila lastnikom vozila (gospodarski družbi) povzročena materialna škoda v višini približno 200 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Vozili pod vplivom alkohola
V soboto, 12. oktobra ob 1.18 uri v nočnem času, so policist v Ajdovščini ustavili 40–letnega voznika osebnega vozila in mu v postopku odredili preizkusa alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0.61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Bovec med vikendom oz. v soboto, 12. oktobra ob 20.50 uri, na Kobariškem ustavili voznika osebnega avtomobila in v mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Bovški policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran