radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 216 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 64 dogodkov, s področja javnega reda in miru 55 dogodkov in s področja prometne varnosti 71 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 10 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršiteljema izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat v zasebnem prostoru in 12 krat javnem kraju, kjer so pridržali dve osebi.

Med 15. 10. 2019, od 6. ure in 16. 10. 2019, do 6. ure so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gotenice, Podklanca, Litije in Ljubljane izsledili in prijeli 10 tujcev (drž. Pakistana in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nahrbtnik in gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 900 evrov škode.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je neznani storilec odtujil orodje. Nastalo je za okoli 2.500 evrov škode.

Drzna tatvina:
Na območju Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so obravnavali drzno tatvino, ki je bila storjena tako, da je za zdaj neznani storilec, ki se je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja, na domu zamotil oškodovanko s pogovorom o izvedbi gradbenih del. Drug storilec je v tem času iz hiše odtujil gotovino in nakit. Nastalo je za okoli 1.500 evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Opis neznanca:

  • moški, star okoli 40 let, oblečen v modra oblačila.

Občane opozarjamo na previdnost, več pa na: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-osebnega-premoenja/100133-policisti-opozarjamo-na-drzne-tatvine-v-vasih-domovih

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 6. uri, se je na Brnčičevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ker je kolesar zaradi nepravilne strani vožnje zaprl pot vozniku osebnega vozila, ki je trčil vanj. Pri tem je bil kolesar lažje telesno poškodovan. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Danes, nekaj po 4. uri, se je na cesti med Litijo in Zagorjem zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo. Pri tem je bil voznik lažje telesno poškodovan, in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Trbovlje. V vozilu je bil tudi potnik, ki pa ni bil poškodovan. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je bilo vozilo pred tem odtujeno na območju policijske uprave Novo Mesto. Osumljenca sta tujca, državljana Maroka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Včeraj, nekaj po 18. uri, se je v križišču Tržaške ceste in Cesto v Gorice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo odvzela prednost vozilu, ki je pripeljano nasproti. Pri tem sta se tako voznica kot voznik udeleženega vozila lažje telesno poškodovala in bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran