radio tomi predvajalnik

policija splosniV prometni nesreči II. kategorije na območju Idrije ena oseba lažje telesno poškodovana
Policisti PP Idrija so včeraj, 15. oktobra okrog 14. ure, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v Idriji z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 18-letni voznik osebnega avtomobila vozil po Kosovelovi ulici proti Lapajnetovi ulici. V križišču z Lapajnetovo ulico je mlajši voznik zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil oblast nad vozilom in zapeljal naravnost na levo smerno vozišče ter se zaletel v drugo osebno vozilo, s katerim se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 77-letni voznik. V prometni nesreči je bil 77-letni voznik lažje telesno poškodovan in je zdravniško pomoč poiskal v ZD Idrija. Po nudeni zdravniški pomoči v ZD Idrija je bil napoten na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. V prometni nesreči je nastala materialna škoda na vozilih. Policisti so 18-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrcP) izdali plačilni nalog.

Policisti izsledili pobeglega povzročitelja prometne nesreče I. kategorije v Prvačini
Včeraj, 15. oktobra ob 20.36 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na območju naselja Prvačina, kjer je takrat še neznani voznik pred eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš trčil v parkirano osebno vozilo (znamke VW) in s kraja odpeljal. Policisti PP Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je voznik osebnega vozila (znamke Seat) vozil po naselju Prvačina (iz smeri Dornberka) proti Dombravi in pri eni od stanovanjskih hiš pri vožnji mimo parkiranega avtomobila s prednjim desnim delom oplazil zadnji levi del parkiranega avtomobila. Po prometni nesreči se je voznik s kraja prometne nesreče odpeljal ne da bi o tem obvestil oškodovanca oz. poklical policijo. V prometni nesreči je na obeh osebnih vozilih nastala materialna škoda, nihče ni bil telesno poškodovan. Novogoriški policisti so nedolgo zatem izsledili 20-letnega povzročitelja prometne nesreče in mu zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa (vožnja mimo - kršitev določil 53. člena in dolžnostna ravnanja ob prometni nesreči – kršitev 110. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

V prometni nezgodi I. kategorije na Ajdovskem udeleženi dve vozili
Prometni policisti so danes, 16. oktobra ob 6.56 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorija zaradi nezadostne varnostne razdalje v Ajdovščini (na izvozu Ajdovščina iz hitre ceste) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 60-letni voznik tovornega vozila, ki je z vozilom trčil v osebni avtomobil. V prometni nesreči nihče od udeležencev (omenjeni voznik in voznica osebnega avtomobila) ni bil telesno poškodovan. Policisti so 60-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

V Goriških Brdih vlomili v tuje osebo vozilo
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 15. oktobra ob 15.57 uri, obravnavali vlom v osebni avtomobil (znamke Volvo), hrvaških registrskih številk na območju naselja Šmartno (Občina Brda). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom včerajšnjega dne vlomil oz. razbil steklo na sopotnikovih vratih avtomobila in nato iz notranjosti odtujil denarnico z vsebino (v njej je oškodovanka, državljanka Hrvaške, imela poleg gotovine tudi bančne kartice in druge osebne dokumente). Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

S ciljem preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj Policisti PU Nova Gorica opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo (več preventivnih nasvetov na spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/432-vlomi-v-vozila ).

Tatvina robotskih sesalnikov na Goriškem
Včeraj, 15. oktobra, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino več sesalnikov v skladiščnih prostorih večjega nakupovalnega centra na Goriškem. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v obdobju zadnjih treh mesecev iz omenjenih prostorov trgovskega centra odvzel enajst robotskih sesalcev in z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je bila gospodarska družba oškodovana za 5.988 evrov. Policisti primer tatvine omenjenih aparatov še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Prometna nesreča I. kategorije zaradi prekratke varnostne razdalje
Včeraj, 15. oktobra ob 14.33 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije zaradi prekratke varnostne razdalje v Novi Gorici (Rejčeva ulica) in v kateri sta bili udeleženi dve voznici osebnih vozil. Povzročiteljica je s kraja prometne nezgode pobegnila in ni nudila ustreznih podatkov drugi voznici (68-letni oškodovanki) oz. poklicala policije. Prometni policisti so osebni avtomobil povzročiteljice nedolgo zatem izsledili v Novi Gorici. 37-letni povzročiteljici prometne nezgode je bil izdan plačilni nalog (razdalja med vozili – kršitev določb 44. člena in dolžnostna ravnanja ob prometni nesreči – kršitev 110. člena ZPrCP).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran