radio tomi predvajalnik

policija splosniIz trgovine ukradli večje število telefonskih aparatov
Policiste OKC PU Nova Gorica so danes, 18. oktobra ob 8.13 uri, obvestili, da je bilo tekom noči vlomljeno v eno od trgovin v večjem trgovskem centru v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec iz omenjene poslovalnice odtujil večje število telefonskih aparatov in s tem protipravnim ravnanjem gospodarski družbi povzročil veliko materialno škodo. Policija nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin navedenega kaznivega dejanja, o zadevi so bili obveščeni pristojni pravosodni organi.

Tatvina skiroja na Goriškem
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 17. oktobra v popoldanskih urah, obravnavali tatvino skiroja blizu ene od šolskih ustanov (odprta kolesarnica) v Novi Gorici. S tem dejanjem je neznanec lastnika skiroja oškodoval za 85 evrov. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina registrske tablice
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 17. oktobra v zgodnih večernih urah, obravnavali tatvino registrske tablice v Novi Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom dneva s prednjega dela vozila (kombi znamke Peugeot) odvzel registrsko tablico in jo odnesel neznano kam. Policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Solkanu udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 17. oktobra ob 18.09 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Solkanu (v križišču za Goriška Brda) z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik belega osebnega vozila (znamke Daewoo) pripeljal iz semaforiziranega križišča (solkanska obvoznica) in vozil proti centru Solkana. Pri tem pa ni pustil mimo voznice osebnega avtomobila, ki je pripeljala po prednosti cesti iz Goriških Brd in vozila proti solkanski obvoznici. Neznani voznik je s prednjim delom vozila trčil v prednji levi del drugega osebnega avtomobila. Ko bodo prometni policisti izsledili pobeglega voznika, bodo zoper njega podali ustrezen ukrep.

Obravnavani primer s področja prometne varnosti
Policisti Policijske postaje Nova Gorica so včeraj, 17. oktobra popoldne, v enem od naselij na območju Goriških Brd imeli v postopku hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov. Voznik pred tem ni upošteval znakov policistov, ki so ga med vožnjo ustavljali na predpisan način (z modrimi lučmi in zvočnim signalom). V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da voznik avtomobila ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako v postopku ni želel sodelovati s policisti in je v nadaljevanju odločno odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Poleg več storjenih kršitev cestnoprometnih predpisov se je v postopku tudi nedostojno vedel do policistov in ni upošteval zakonitega ukrepa uradnih oseb. Novogoriški policisti so mu osebno vozilo zasegli. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o varstvu javnega reda in miru kršitelju kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran