radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dveh sprejel:

  • 21 obvestilo o prometnih nesrečah, od tega 4 s telesnimi poškodbami;
  • 10 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 6 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

Dogodki:

  • Policisti so v petih primerih na javnem kraju zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. V enem primeru je bila droga zasežena vozniku, ki je bil pozitiven tudi na hitrem testu za prepovedane droge.
  • V Kranju so policisti včeraj popoldan na podlagi prijave risanja grafitov na prometna znaka in fasado objekta obravnavali dva domačina. Postopek proti njima še poteka.
  • Na Škofjeloški cesti v Kranju je bil s parkirišča včeraj ponoči odtujen osebni avtomobil Citroen Xsara Picasso, reg. oznak KR CN-574. Vozilo je kovinsko rjave barve. Storilec je avtomobil odpeljal s ključi, ki so bili odloženi pod predpražnikom v vozilu.

Opozorila:

  • Ceste so že zelo jesenske. Vozna površina je bistveno hladnejša, kot v poletnih mesecih, pnevmatike pa na taki podlagi delujejo drugače. Oprijem je slabši, zavorna pot je že daljša. Ceste so lahko vlažne, ponekod je lahko tudi listje. Prilagodite hitrost in ne vozite agresivno.
  • Jesen se pozna tudi v gorah. Obstaja nevarnost padcev in zdrsov zaradi vlažne podlage in listja na območjih, kjer gredo planinske poti skozi gozd.

policija splosniPromet
Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V petek popoldan je voznik s tovornim vozilom trčil v peško, ki se pred prečkanjem ni prepričala, če gre lahko varno čez cesto. Okoliščine kažejo, da je pred prečkanjem preverila samo prosto pot na eni strani, na drugi pa ne in je na cesto stopila ravno v trenutku, ki je s tiste strani pripeljalo vozilo. Voznik trčenja kljub zaviranju ni uspel preprečiti. Peška je po podatkih policije utrpela lahke telesne poškodbe. Včeraj zjutraj je voznica v Preddvoru zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in trčila v drevo. Neprilagojena hitrost je bila tudi razlog za popoldansko prometno nesrečo na Jesenicah in večerno v Gorenji vasi. Na Jesenicah je vozilo na ovinku začelo drseti in na nasprotnem voznem pasu trčilo v drugo vozilo, v Gorenji vasi pa v zaščitno ograjo.

Ceste so že zelo jesenske. Vozna površina je bistveno hladnejša, kot v poletnih mesecih, pnevmatike pa na taki podlagi delujejo drugače. Oprijem je slabši, zavorna pot je že daljša. Ceste so lahko vlažne, ponekod je lahko tudi listje. Zato ob neprilagojeni hitrosti vožnje lahko še hitreje pride do prometne nesreče. Prilagodite hitrost in ne vozite agresivno. Z zmerno hitrostjo boste lahko na cilju enako hitro in zagotovo varjene.

Kriminaliteta
Na Jesenicah so policisti v petek obravnavali vlom v skladišče podjetja in tatvino štirih pnevmatik iz njega. V petek ponoči je bilo na Blejski Dobravi vlomljeno v stanovanjsko hišo. V Virmašah je bilo v petek dopoldan vlomljeno v stanovanjsko hišo. Storilec je nasilno odprl na zračenje odprto okno garaže. Na Kriški ulici v Kranju je bilo v stanovanjsko hišo v petek preko dneva vlomljeno z naviranjem balkonskih vrat. Na Mlakarjevi ulici v Kranju pa je bilo včeraj zvečer vlomljeno v stanovanje. Pri vlomih v stanovanjske objekte je bil odtujen denar, v enem primeru skupaj z nakitom.

Vlomilci pri vlomih iščejo predvsem zlatnino, nakit in denar. V tem delu leta se posamezni vlomi začnejo pojavljati tudi že pozno popoldan in zgodaj zjutraj. Za najbolj učinkovito varovanje doma se uporabljajo alarmi kot samostojna varnostna naprava ali v kombinaciji z drugimi tehničnimi elementi, kot so npr. kamere, časovna stikala, senzorske luči, povezava alarma na varnostno službo. Na vlom lahko učinkovito opozorijo tudi zagozde z alarmi, ki se postavijo pod okna ali balkonska vrata in seveda, prvenstveno, ustrezno pospravljene oziroma odložene dragocenosti ter dobri odnosi s sosedi. Vedno naj zgleda, kot da je nekdo doma. Denarja in zlatnine večje vrednosti ni priporočljivo hraniti doma. Krajani naj sumljive osebe in vozila, torej take, ki ne sodijo v okolico in so sumljivi, takoj prijavijo na številko 113.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran