radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti so na številko policije 113 prejeli 233 klicev, od tega je bilo 53 dogodkov takšnih, ki so zahtevali takojšnje posredovanje policije.

Prometna varnost
Policisti so obravnavali šest prometnih nesreč v cestnem prometu, pri čemer sta bili dve z lažjimi poškodbami.

V bližini naselja Dobrava, na cesti od Pahe proti Dobravi, je 58-letni voznik osebnega avtomobila, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljal s ceste in trčil v drog električne napeljave visoke napetosti in ga podrl. Zjutraj je sam iskal zdravniško pomoč, saj se je lažje poškodoval. Škodo na drogu, ki sicer ni predstavljala neposredne nevarnosti za življenje, so dopoldne sanirali dežurni električarji.

Popoldne je na mokri cesti od Podturna proti Črnomlju izgubil oblast nad vozilom 67-letni voznik in se pri tem lažje poškodoval.

Črnomaljski policisti so pri vožnjo brez izpita zalotili 16-letnega Črnomeljčana. Avto so mu zasegli in hkrati obvestili njegovo mater, da je ostala brez avtomobila. Na mejnem prehodu za mednarodni cesti promet Obrežje so danes, v zgodnjih jutranjih urah, zasegli tovorno vozilo s priklopnim vozilom, ker so pri mejni kontroli ugotovili, da 42-letni voznik iz Bolgarije za vožnjo skupine vozil v vozniškem dovoljenju nima vpisane ustrezne kategorije. Danes v dopoldanskem času se bo že srečal s sodnikom.

Dva pridržana zaradi kršitve javnega reda in miru
Policisti so obravnavali pet kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru in šest na javnem kraju. Ker javnega reda in miru drugače niso mogli vzpostaviti in se kršitelji niso pomirili, so dva pridržali. Nekaj pred osmo zvečer so tako novomeški policisti v pridržanje do iztreznitve odpeljali 50-letnika iz Otočca. Sevniški policisti so v Prelesju nekaj po polnoči pridržali 41-letnika, ki je očitno opit kršil javni red in mir, se ni pomiril in tudi prisotnost policistov nanj ni vplivala pomirjujoče. Oba pridržana bosta zaradi razgrajanja in neupoštevanja zakonitih ukazov prejela plačilne naloge.

Vlom v hišo
V Prelesju so zvečer ugotovili, da so jim neznanci v času odsotnosti vlomili v hišo, pregledali prostore, odnesli nekaj družinske zlatnine, skupaj pa naredili za nekaj tisoč evrov škode.

Vlom v vikend
V Koglem so v zadnjih dveh dneh vlomili v vikend. Lastniku, ki so ga oškodovali za okoli dva tisoč evrov, so odnesli kotel za žganjekuho, dve posodi s po deset litrov goriva ter nekaj hrane in pijače.

Po zaslišanju v pripor
V poročilu o dogajanju za 30.10.2019 smo omenili, da so novomeški policisti okoli pol pete popoldne pred Birčno vasjo prijeli šest državljanov Pakistana in državljana Indije. Včeraj dopoldne so po pridržanju na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku privedli 41-letnega državljana Čečenije, ki je prevažal omenjenih sedem tujcev, ki so nelegalno prišli v Slovenijo. Po zaslišanju so zanj odredili pripor.

V Kolpi utonila dva moška
Gasilci iz Črnomlja so iz Kolpe, med vasjo Vukovci in Kovačjim gradom, potegnili dve moški trupli. Kriminalisti, kriminalistični tehnik in policisti so opravili ogled kraja, o dogodku so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko. Točen vzrok smrti bo ugotovljen s sanitarno obdukcijo. Za pomoč pri ugotavljanju identitet so kriminalisti že zaprosili tuje varnostne organe. Po prvih zbranih obvestilih naj bi moška (enega so iz Kolpe potegnili dopoldne, drugega popoldne) utonila pri poskusu nezakonitega prestopa državne meje.

Mejne zadeve in tujci
Na območju novomeške policijsko uprave je bilo v zadnjih 24-tih urah prijetih 21 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo.

Krški policisti, ki varujejo zeleno mejo, so zjutraj v Kostanjevici na Krki prijeli državljana Pakistana, ki je nelegalno prišel v Slovenijo. Črnomaljski policisti so v Ručetni vasi prijeli državljana Afganistana in Pakistana, ki sta v Slovenijo vstopila izven mejnih prehodov. Pri Zapudju so popoldne prijeli dva državljana Irana. Šentjernejski policisti so skupaj z novomeškimi na območju Cerovega Loga prijeli 15 državljanov Sirije in državljana Iraka.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran