radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 10 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 8 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Opozorila:

  • Ceste so mokre in spolzke, kar podaljšuje pot ustavljanja in otežuje obvladovanje vozila. Slabša je tudi vidljivost. Vozite previdno. Pazite na pešce, ki naj tudi sami upoštevajo, da so kot souporabniki prometnih površin tudi sami soodgovorni za varen potek prometa.
  • Bodite previdni, če ima vaš avto dnevne luči, ki svetijo samo spredaj. Vozniki ob zmanjšani vidljivosti zato preklopite iz samodejnih dnevnih luči na zasenčene luči, s čimer vklopite tudi zadnje luči. Deževno vreme in pršec izpod koles namreč zakrivata zadnji del vozila, ki se ga ne vidi, če zadnje luči niso prižgane. Za vidnost je odgovoren voznik! https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2407118749505599

policija splosniPromet
V Lescah je bil včeraj zaradi prometne nesreče treh vozil sredi popoldneva približno uro in pol močno oviran promet. Nesreča se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti voznika, ki je z manevrom povzročil trčenje z dvema drugima voziloma. Nastala je materialna škoda. Voznik je zaradi povzročitve prometne nesreče obravnavan v prekrškovnem postopku. Zastoj je nastal, ker je celoten promet zaradi del in posledično zapore enega prometnega pasu glavne ceste v smeri Bled – avtocesta med semaforiziranim križiščem za Lesce in rondojem Avsenik še vedno voden skozi Lesce.

Prispevki
Kranjski policisti so včeraj opoldan na podlagi prijave občana obravnavali tri tujce, ki so nedovoljeno zbirali prostovoljne prispevke. Državljanom Romunije so zaradi prekrška izrekli globe. V Lescah pa naj bi dva tujca z vozilom italijanskih registracij prodajala jakne. Moška nista bila izsledena. Svetujemo previdnost pri kupovanju stvari od naključnih uličnih »prodajalcev« in pri dajanju prispevkov. Kršitelji so običajno tujci.

Ugriz psa
V Kranju je včeraj zvečer pes, ki se je strgal s povodca, na javnem kraju ugriznil drugega psa. Ima status nevarnega psa in bi moral imeti tudi nagobčnik. Proti skrbniku poteka prekrškovni postopek.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran