radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 117 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami in eno prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in eno tatvino ter tri poškodovanja tuje stvari. Intervenirali so štiri krat zaradi kršitve javnega reda in miru in posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Dopoldan je na mejni prehod Jelšane pripeljal 75-letni državljan Italije. Pri mejni kontroli je prijavil lovsko puško znamke Beretta, za katero sicer poseduje Evropsko orožno listino, ki pa je potekla 9.7.2018. Puško so mu zasegli in uvedli hitri postopek zaradi kršitve ZOro 81/1-4.

Postojnski policisti so zasegli neregistriran osebni avto, ki ga je vozil 16-letnik, na Bivju pa koprski policisti moped 38-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Obema sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.07 smo dobili obvestilo, da je nekdo vlomil v stanovanje na Markovcu (Koper), na kraju so policisti ugotovili, da je vlomil tudi v sosednje stanovanje. Iz prvega je ukradel gotovino, kaj manjka v drugem pa se še ugotavlja, saj lastnik ni bil doma.

Ob 3.36 je v enem od lokalov gost naročil pijačo v skupni vrednosti 500 evrov, na koncu pa ni hotel poravnati računa. S kraja se je odpeljal pijan z osebnim avtomobilom. Policisti so voznika, doma z okolice Kopra, ustavili v Šmarjah. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal je 0,58 mg/l, sledi mu obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo vlomil v lokal na Šmarski cesti v Kopru. Ukradel je menjalni denar in mizo izpred lokala.

Umrl migrant
7. 11. 2019 je ob 11.35 pred zgradbo PP Ilirska Bistrica pripeljal osebni avtomobil Renault Senic, nemških registrskih tablic. Vozila je državljanka Grčije, v vozilu bila še dva državljana Sirije, z urejenim statusom v Nemčiji. Klicali so pomoč, zato je k vozilu takoj pristopil bližnji gasilec in obvestil zdravnika, saj je bila v avtu še ena oseba, ki je kazala minimalne znake življenja. Na kraj je prišla zdravnica iz ZD Ilirska Bistrica, ki je moškega oživljala, vendar je kljub temu umrl. Odredila je sanitarno obdukcijo, vzrok smrti je podhladitev in izčrpanost. Policisti so ugotovili, da je umrl 20-letni državljan Sirije.

V razgovorih so pridobili podatek, da je klical v Nemčijo svoja brata (ki sta bila z njim v vozilu) in povedal, da ne more več in naj ga pridejo iskati. Sorodniki so ga našli nekje v gozdu, v bližini Ilirske Bistrice, na podlagi koordinat, ki jih je sam poslal. Zatem pa ga takoj pripeljali na PP Ilirska Bistrica.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 7. 11. 2019 od 6.00 ure, do petka, 8. 11. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 35 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 25 oseb, PP Koper 5 oseb in PP Piran 5 oseb. Postopki še potekajo.

15.51 so policisti na Škrlinah prijel štiri državljane Turčije in njihovega vodiča, 40-letnega državljana Srbije. Policijski postopki še potekajo.

Obravnavane osebe po državljanstvih:

  • Maroko 9,
  • Sirija 9,
  • Kosovo 5,
  • Libija 4,
  • Turčija 4,
  • Zahodna Sahara 2,
  • Egipt 1,
  • Srbija 1.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran