radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 182 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 61 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 7. 11. 2019, od 6. ure in 8. 11. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Zagradca in Ljubljane izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Alžirije in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
V Dragomlju je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bilo odtujeno orodje. Lastnik je oškodovan za okoli 450 evrov.

Na Celovški cesti je bilo vlomljeno v hišo, od kode je bila odtujena gotovina in nakit. Premoženjska škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V okolici Trbovelj je bilo vlomljeno v vikend in iz njega odtujeni zvočniki, ter športna oprema. Premoženjska škoda znaša okoli 400 evrov.

V Medvodah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder so bile odtujene pnevmatike in platišča. Škoda znaša okoli 1.000 evrov.

Drzna tatvina:
Včeraj, okoli 18. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o drzni tatvini na območju Most. Dve neznani storilki sta starejšo oškodovanko s pogovorom in predstavitvijo medicinskih pripomočkov zamotili in med tem časom iz stanovanja odtujili nakit. Lastnico sta oškodovali za okoli 600 evrov, policisti pa obvestila za izsleditev osumljenk še zbirajo.

Opis storilk:

  • neznana ženska stara okoli 55 let, s temnejšimi lasmi in oblečena v temnejša oblačila,
  • neznana ženska stara okoli 25 let, s svetlimi lasmi spetimi v čop, oblečena v svetlejšo bundo.

Prijeta storilca vlomov v objekte:
Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so, 6. 11. 2019, odvzeli prostost 25-letniku, katerega utemeljeno sumijo, da je konec meseca oktobra 2019 vlomil v 5 objektov na območju mesta Ljubljana. Osumljeni slovenski državljan, ki je bil že prej obravnavan za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete, je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Pri enem od kaznivih dejanj mu je pomagala tudi 27-letnica, zoper katero bo podana kazenska ovadba. Skupno sta z dejanji povzročila več kot 3000 evrov premoženjske škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 16. ure, se je na Tržaški cesti v Brezovici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila vozil na prekratki varnostni razdalji in pod vplivom alkohola, ter zato trčil v osebno vozilo, ki se je v koloni ustavilo pred njim. V nesreči je bil udeleženec lažje telesno poškodovan. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj pred 14. uro, je na Dolenjski cesti prišlo do trčenja treh vozil. Nesrečo je povzročil voznik kombija, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji in zato trčil v vozilo voznice, ki je pred njim zavijala. Voznico osebnega vozila je odbilo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčila v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. V nesreči je bil povzročitelj lažje telesno poškodovan in mu je bil izdan plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran