radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 285 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine
Na gozdni poti v okolici Račjega Sela je popoldne nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil svetilko in daljnogled. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

V Gorenjem Zabukovju je med 17. in 19.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit ter lastnike oškodoval za več kot 2000 evrov.

Med 17.30 in 19. uro je v Gorenjih Jesenicah nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil okoli 500 evrov.

Kršitelja pridržali
Policiste PP Novo mesto so okoli 19. ure poklicali na pomoč iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi prišlo do prepira med dvema kršiteljema. Eden izmed kršiteljev, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Obema so izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
8. 11. nekaj po 5. uri so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na avtocesti pri izvozu za Mirno Peč (smer Ljubljana) ustavili kombinirano vozilo francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Francije v kombiju prevaža 33 državljanov Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. S kazensko ovadbo ga bodo kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Bangladeša pa še niso zaključeni.

ilegalci kombi mirna pec 1

ilegalci kombi mirna pec 2 

(Foto: PU Novo mesto)

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so na območju krajev Grabrovec, Trnje, Brestanica in na avtocesti pri Trebnjem izsledili in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Maroka, štirimi državljani Afganistana, državljanom Tunizije in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran