radio tomi predvajalnik

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v minulih 24 ur prejeli 353 klicev, med katerimi je bilo 113 interventnih. Od tega:

  • 20 obvestil s področja kriminalitete, največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari, KD Lahke telesne poškodbe.
  • 27 obvestil s področja prometne varnosti, od tega 1 prometna nesreča v kateri je ena oseba izgubila življenje, 1 prometna nesreča v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala in 3 prometne nesreče s telesnimi poškodbami v katerih so se 3 osebe lažje telesno poškodovale, v ostalih primerih je nastala zgolj gmotna škoda. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 3 motorna vozila.
  • 14 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 10 kršitev javnega reda na javnem kraju in 4 kršitve v zasebnih prostorih. Enega kršitelja smo pridržali do streznitve.

policija splosniPROMETNA NESREČA IV. KATEGORIJE:
Policisti Postaje prometne policije Maribor so obravnavali prometno nesrečo s smrtnim izidom. 8. 11. 2019 ob 14. uri se je na javni poti v naselju Nova vas pri Ptuju zgodila prometna nesreča, katero je zaradi nepravilne strani vožnje povzročil 47 - letni voznik traktorja doma iz okolice Ptuja. Voznik je s sprednjimi kolesi vozila trčil v nabrežino na desni strani poti. Pri tem je padel iz traktorja na desno stran, nakar ga je traktor pri premikanju naprej z zadnjim desnim kolesom prevozil in stisnil ob vozišče. Voznik je zaradi poškodb na kraju umrl.

PROMETNA NESREČA III. KATEGORIJE:
Policisti Policijske postaje Maribor I so obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. prometno nesrečo je 8. 11. 2019 ob 18. uri povzročil 21 - letni kolesar doma iz okolice Podčetrtka, ki je peljal po Koroški cesti iz smeri tržnice v smeri Glavnega trga kjer je zapeljal izven cestišča na avtobusno postajališče in padel na pločnik. Pri padcu je podrl 63 - letno Mariborčanko, ki je v tem trenutku šla mimo. Peška je pri padcu na pločnik utrpela hude telesne poškodbe. Policisti bodo zoper kolesarja spisali kazensko ovadbo.

NEDOVOLJEN PRESTOP DRŽAVNE MEJE:
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so obravnavali tri državljana Afganistana katere so nam vrnili avstrijski varnostni organi. Tujci so se na parkirišču v Šentilju skrili na priklopno vozilo med tem, ko je voznik delal pavzo ter na ta način poskušali prečkati notranjo mejo. Vsi trije so zaprosili za mednarodno zaščito.

Petar Habrun, univ. dipl. iur.
vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran