radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 192 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 53 dogodkov, s področja javnega reda in miru 48 dogodkov in s področja prometne varnosti 78 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 24 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 19 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 11. 11. 2019, od 6. ure in 12. 11. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane, Ivančne gorice, Ribnice in Kočevske reke izsledili in prijeli 12 tujcev (drž. Tunizije, Alžirije, Maroka in Egipta), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Na območju Viča je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno električno orodje. Nastala je premoženjska škoda v višini okoli 2500 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v štiri vrtne lope in iz njih odtujil orodje. Skupna premoženjska škoda znaša okoli 1200 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v skladišče podjetja, od koder je bilo odtujeno električno orodje. Nastala je premoženjska škoda v višini okoli 5000 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 19.30 ure je na severni ljubljanski obvoznici prišlo do prometne nesreče v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. do nesreče je prišlo, ker voznik ni prilagodil hitrosti vožnje stanju in razmeram na cesti zaradi česar je izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Vozilo je nato obstalo na strehi na odstavnem pasu. V nesreči sta se voznik in njegov sopotnik lažje telesno poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Danes, okoli 5.30 je na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane v bližini izvoza Šentjakob prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili in eno tovorno vozilo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja na avtocesto voznice osebnega vozila, ki je zapeljala tik pred tovorno vozilo, tako da se voznik tovornjaka trčenju ni mogel izogniti in je trčil v zadnji levi rob avtomobila. Vozilo voznice je nato zaneslo, nato pa je trčilo še v drugega voznika osebnega vozila, ki je v tem času pravilno peljal po prehitevalnem pasu. Po do sedaj znanih podatkih se je voznica lažje telesno poškodovala in je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep. Zaradi nesreče je bila avtocesta zaprta do 6.50 ure zaradi česar je nastal več kilometrski zastoj.

Od 15. novembra obvezna zimska oprema!
Pozimi, ko so vremenske razmere nepredvidljive, moramo udeleženci v prometu, predvsem vozniki motornih vozil, računati na možne hitre spremembe voznih razmer. Ob spremenjenih voznih razmerah je temeljni pogoj za varno udeležbo v prometu ustrezna zimska oprema motornega, pa tudi priklopnega vozila, za kar moramo pravočasno poskrbeti. Od 15. novembra, ko morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu zimsko opremo, bodo policisti ob svojem rednem delu pri nadzoru cestnega prometa preverjali tudi opremljenost vozil s predpisano zimsko opremo. Vozniki, poskrbite da bo tudi pozimi vožnja varna! Več na: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/1951-nasveti-za-varno-zimsko-vonjo

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran