radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 126 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine. Intervenirali so trikrat zaradi kršitve javnega reda in miru in posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

V bližini vasi Dane pri Sežani je včeraj dopoldan zgorel osebni avto. Ugotovitve kažejo, da je zagorelo na električni napeljavi.

Ob 12.10 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kopru, na cesti za Markovec. Povzročiteljica, 32-letna ženska, ki začasno prebiva v Kopru, se je vključevala na cesto in izsilila prednost 40-letnemu vozniku registriranega električnega skuterja iz Kopra, ki je peljal proti Semedelskim razgledom. Voznik skuterja nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu sledi obdolžilni predlog, skuter pa so policisti zasegli. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 18. uri so koprski policisti ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri sebi je imel manjšo količino prepovedane droge marihuane, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,49 mg/l. Sledi mu hitri postopek po ZPPPD in plačilni nalog po ZPrCP.

Na mejni prehod Jelšane je ob 23.20 pripeljal 35-letni državljan Hrvaške, za katerega je razpisan evropski priporni nalog za prijetje, ki ga je izdalo sodišče v Avstriji zaradi kaznivih dejanj zoper premoženje. Pri varnostnem pregledu osebe so policisti našli zavito v PVC foliji prepovedano drogo kokain, neto 0.56 grama, ki so jo zasegli. Priveden je bil na zaslišanje in predan v Zapore Koper.

Od 15. novembra obvezna zimska oprema!
Bliža se 15. november, ko moramo poskrbeti za zimsko opremo na vozilih. Več na: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/1951-nasveti-za-varno-zimsko-vonjo

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 11. 11. 2019 od 6.00 ure, do danes, 12. 11. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 7 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS.

PP Piran obravnavajo 2 državljana Tunizije in 2 državljana Alžirije, vsi štirje so zaprosili za mednarodno zaščito. Policisti PP Kozina pa so obravnavali 3 državljane Afganistana, ki bodo danes vračani hrvaškim varnostnim organom.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran