radio tomi predvajalnik

policija splosniV Novi Gorici neznanec vlomil v prodajalno z oblačili...
Novogoriški policisti so danes, 12. novembra zjutraj, obravnavali vlom skozi vhodna vrata v eno od prodajaln z oblačili v Novi Gorici (Cankarjeva ulica). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec tekom noči iz omenjene prodajalne ukradel pet kosov oblačil v vrednosti približno 100 evrov. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

...in hišico za pobiranje parkirnine
Novogoriški policisti so danes, 12. novembra zjutraj, obravnavali vlom v hišico za pobiranje parkirnine v središču Nove Gorice. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec tekom noči razbil drsno omenjene hišice in iz nje ukradel več predmetov (dve manjši 3-kilogramski plinski jeklenki, polnilno baterijo, parabolični grelec in baterijsko svetilko). S tem dejanjem je nepridiprav povzročil za približno 110 evrov materialne škode. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Neznanci so se znesli nad fasado šolskega objekta na Ajdovskem
Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 11. novembra, obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po 220. členu KZ-1) v Ajdovščini, kjer so se neznanci v zadnjih dneh dvakrat znesli nad fasado tamkajšnje osnovnošolske ustanove. Ugotovljeno je bilo, da so neznanci 31. oktobra in nato ponovno v času zadnjega vikenda poškodovali fasado omenjenega objekta (z metanjem jajc, prav tako so s sprejem popisali plastične fasadne panele in poškodovali varnostno panelno ograjo). Po dejanju so nepridipravi kraj zapustili in odšli neznano kam. S tem dejanjem je bila šolski ustanovi povzročena materialna škoda v višini približno 2.000 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon, zato bodo policisti PP Ajdovščina v zvezi s pojavno obliko vandalizma s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici (več o preprečevanju vandalizma na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-osebnega-premoenja/445-brez-vandalizma-je-lepe-zaustavimo-ga ).

V prometni nesreči I. kategorije v okolici Solkana udeleženo osebno vozilo
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 11. novembra ob 18. uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v okolici Solkana in v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Policisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 46-letni voznik peljal na regionalni cesti Solkan – Grgar in med vožnjo v desnem ostrem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost izven vozišča. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (1.27 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kasneje je bil udeleženec odpeljan na preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. Povzročitelja prometne nesreče čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči II. kategorije na Cerkljanskem lažje poškodovan 45-letni voznik avtomobila
Policisti PP Idrija so v soboto, 9. novembra v večernih urah, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije in hujši prekršek s strani 45-letnega voznika osebnega vozila v enem od naselij v Občini Cerkno. Policisti so ob 20.57 uri na regionalni cesti v kraju Dolenji Novaki na predpisan način ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil iz Cerknega proti Gorenjim Novakom. Voznik ni upošteval svetlobnih znakov policistov oz. ni ustavil, temveč je še pospešil hitrost vožnje in nadaljeval z vožnjo proti vasi Gorenji Novaki. Idrijski policisti so nemudoma zapeljali za omenjenim vozilom. Voznik je pri vožnji skozi nepregledni levi ovinek (na mokrem vozišču) izgubil nadzor nad avtomobilom in trčil v lesen drog ob desni strani vozišča. Vozilo je nato odbilo nazaj na vozišče, od tam pa je voznik nadaljeval vožnjo preko travnate površine ob desnem robu vozišča in nato z vozilom zapeljal preko roba brežine na koncu travnika ter z avtomobilom zgrmel v strugo potoka Črna (v globino 4.5 m), kjer je vozilo v strugi omenjenega potoka obstalo prevrnjeno na strehi. Policisti so nato voznika, ki je nepremično ležal (v avtomobil je hkrati vdirala tudi voda), uspeli rešiti iz vozila na brežino. Kasneje so lažje poškodovanemu vozniku (utrpel je razpočno rana v predelu glave) na kraju prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Idrija in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center v Ljubljano. Pomoč policistom in reševalcem je na kraju nudilo večje število gasilcev iz PGD Cerkno in PGD Idrija. Policisti PP Idrija bodo zoper kršitelja na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.

Vožnja pod vplivom alkohola
Policisti PP Ajdovščina so danes, 12. novembra okoli polnoči, v Vipavi imeli v postopku 65–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranost. Rezultat preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola ( 0.64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometna nesreča I. kategorije zaradi neupoštevanje pravil prednosti na Goriškem
Prometni policisti so včeraj, 11. novembra ob 15.48 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Novi Gorici (Kidričeva ulica) zaradi neupoštevanja pravil prednosti in v kateri sta bila udeležena dva voznika (stara 32 in 68 let) osebnih avtomobilov. 68-letnemu povzročitelju prometne nesreče je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje (vključevanje v cestni promet, 56. člen ZPrCP) izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Rebrnicah udeleženi dve vozili
Danes, 12. novembra ob 7.05 uri, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo na odseku hitre ceste H4 Razdrto – Vipava (na Rebrnicah – smer Nova Gorica) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (kombi in tovorno vozilo). Po sedaj zbranih podatkih je 37-letni voznik kombija z zadnjim delom vozila trčil v zadnji del tovornega vozila s polpriklopnikom, ki ga je vozil 49–letni voznik. Prometni policisti so 37-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje (nepravilno prehitevanje) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Kobariškem udeležen italijanski voznik
Policisti PP Bovec so med zadnjim vikendom oz. v soboto, 9. novembra ob 23.59 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v okolici Kobarida in v kateri je bilo udeleženo tuje osebno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 50–letni voznik osebnega vozila, državljan Italije, vozil po glavni cesti iz Robiča proti Kobaridu. Med vožnjo na omenjeni relaciji mu je na območju Kobarida (drevored) preko ceste stekla divjad in se ji skušal izogniti. Med izogibanjem divjadi se je italijanski voznik z vozilom zaletel v tri drevesa. V prometni nezgodi voznik ni bil poškodovan. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.42 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Slednjemu je bil zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeto vozniško dovoljenje (za 24 ur). Zaradi kršitve prometne zakonodaje je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi
Včeraj, 11. novembra ob 12.46 uri, so policisti PP Bovec na glavni cesti Tolmin - Kobarid, tik pred naseljem Idrsko (Občina Kobarid) obravnavali povoženje divjadi (srna) s strani voznika osebnega avtomobila (znamke Opel). Po trčenju z vozilom je divjad stekla na bližnje polje. Na vozilu je nastala majhna poškodba (poškodovano desno vzvratno ogledalo). Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji za udeležbo v cestnem prometu (po 111. členu Zakona o pravilih cestnega prometa), so bovški policisti odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči.

Prometni policisti so v soboto, 9. novembra ob 8.16 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na regionalni cesti izven naselja Neblo (Občina Brda) in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Slednja je vozila iz naselja Neblo proti zaselku Peternel, med vožnjo pa je pred njeno vozilo skočila divjad (srna) zaradi česar je posledično sunkovito zavila, da bi se izognila trčenju. Njen avtomobil je posledično zaneslo in je zapeljala s ceste. V prometni nezgodi voznica ni bila poškodovana, nastala je materialna škoda na vozilu. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so povzročiteljici prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina v soboto, 9. novembra, obravnavali povoženje divjadi s strani voznika osebnega vozila na cesti Goče – Manče. Po sedaj zbranih podatkih je vozniku med vožnjo na omenjeni relaciji (proti Mančam) tega dne ob 6.30 uri zjutraj pred avtomobil skočila divjad (srna) in vanjo trčil. Po trčenju je srna zbežala, na njegovem avtomobilu (znamke Opel) pa je nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Povoženje divjadi (divji prašič) s strani voznice osebnega vozila so med vikendom oz. v soboto, 9. novembra, obravnavali tudi policisti PP Nova Gorica na cesti Črniče – Vitovlje. Policisti so v nadaljevanju odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 9. novembra ob 17.29 uri, obravnavali povoženje divjadi (srna) s strani voznice osebnega avtomobila tudi na cesti med Ajševico in Novo Gorico. Omenjena divjad je po trčenju z vozilom s kraja zbežala neznano kam, na vozilu je nastala materialna škoda (poškodba vrat). Policisti so v nadaljevanju odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran