radio tomi predvajalnik

prometna policijaPolicisti PU Nova Gorica smo v času od 4. do 10. novembra 2019 tako kot drugod po Sloveniji izvajali poostrene aktivnosti v cestnem prometu v okviru preventivnih aktivnosti Slovenija piha 0,0 s poudarkom nad psihofizičnim stanjem voznikov (po metodologiji Promil) z namenom zmanjšanja deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol, prepovedane droge ali druge psihoaktivne snovi. Policisti so izvajali predvsem aktivnosti za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi (več na spletu Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/101628-policisti-v-preteklem-tednu-odredili-13-182-alkotestov-od-teh-je-bilo-374-pozitivnih ).

V sklopu akcije (med 7. in 9. novembrom) so policisti PU Nova Gorica odredili preizkus alkoholiziranosti 263 voznikom, pri čemer je bilo pri 6 voznikih ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola; in sicer pri 1 vozniku je stopnja alkoholiziranosti znašala nad 0.52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče s predlogom za odvzem vozniškega dovoljenja), pri 5 voznikih pa je koncentracija alkohola v organizmu znašala do 0.52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka in jim je bil izdan plačilni nalog.

Prav tako so policisti enemu vozniku odredili strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola, dvema voznikoma pa zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Dva voznika sta v postopku odločno odklonila preizkusa alkoholiziranosti. Zoper omenjene voznike bodo policisti ustrezno ukrepali.

Vse udeležence v cestnem prometu ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo. Z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil vozniki ne ogrožajo samo svojega zdravja in življenja, ampak lahko z nepremišljenim ravnanjem trajno zaznamujejo svoje ali življenje drugih udeležencev v cestnem prometu! S podobnimi poostrenimi nadzori cestnega prometa bomo nadaljevali tudi v prihodnjem mesecu decembru, zato vse udeležence v prometu opozarjamo na dosledno spoštovanje cestnoprometnih predpisov. S tovrstnimi aktivnostmi želimo policisti opozoriti na čas, ko mora problematiki vožnje pod vplivom alkohola vsa odgovorna javnost nameniti precejšnjo pozornost.. Prometna kultura je namreč del splošne človekove kulture in jo oblikujemo v dolgotrajnem procesu, ki se začne že v mladosti, zato bodimo zgled najmlajšim in prispevajmo k večji varnost nas in naših otrok.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran