radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 186 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 32 dogodkov, s področja javnega reda in miru 42 dogodkov in s področja prometne varnosti 85 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri je umrl madžarski voznik in smo o njej poročali včeraj. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 16 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru, kjer so pridržali dve osebi.

Med 13. 11. 2019, od 6. ure in 14.11. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 10 tujcev (drž. Alžirije in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
V okolici Vrhnike je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov

Požar:
Danes nekaj pred 3. uro, je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o požaru v Trbovljah. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, policisti pa so zavarovali kraj in za nujno potreben čas zaradi varnosti evakuirali občane bližnje stavbe. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorelo vozilo, požar pa se je nato razširil še na šest vozil parkiranih v neposredni bližini. V požaru so bila poškodovana tudi okna in pročelje stavbe. Vzrok požara še ni znan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 17. uri se je na Cesti na Ključ v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost peški, ki je prečkala vozišče. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 18. uro se je na Italijanski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do nesreče je prišlo, ker voznica ni omogočila peški varnega prečkanja ceste na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 17.30 se je v križišču Samove in Parmove ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do nesreče je prišlo, ker voznik ni omogočil peški varnega prečkanja ceste na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 15 uro se je na Jadranski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju levo pešcu ni omogočila varnega prečkanja ceste na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

Previdno glede na vremenske razmere!
Vozniki! Upoštevajte, da so na cestah tudi pešci, odstopite jim prednost, hitrost prilagodite razmeram in dosledno upoštevajte omejitve, na območjih, kjer se običajno zadržujejo pešci, vozite še posebej previdno (pred šolami, v naseljih), izven naselij vozite po sredini voznega pasu, da zmanjšate možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču. Pešci! Poskrbite, da boste v prometu vidni; nosite svetla oblačila in predmete, ki izboljšajo vidnost pešcev (odsevne trakove, kresničke).

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran