radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami;
  • s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

  • Kranjski policisti so včeraj obravnavali manjši požar v zasebnem objektu zaradi vžiga saj v dimniku. Materialna škoda ni nastala. Pozivamo k zagotavljanju ustrezne vgradnje, uporabe, čiščenja in vzdrževanja kurilnih naprav.
  • V Novem svetu v Škofji Loki je neznani storilec včeraj ponoči poškodoval pnevmatiki na osebnem avtomobilu.

- Kranjskogorski policisti so včeraj v preventivni akciji kontrole zimske opreme na vozilih preverili 58 vozil. Skoraj vsa vozila so bila že pripravljena na zimske razmere. Vozniki so se včeraj na območju Kranjske Gore v teh razmerah že lahko preizkusili in jih tudi prestali. Policisti namreč včeraj med sneženjem niso obravnavali nobene prometne nesreče. Pozivamo k pripravi vozil na zimo in varno vožnjo. https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2415709241979883

Opozorilo:

  • DARS že nekaj dni odstranjuje delovno zaporo na gorenjski avtocesti v smeri Ljubljane. Voznike pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in spremljanju dogajanja. Omejitve na posameznih delih so zaradi varnosti še potrebne. Kjer je še aktualen poseben režim, je ob voznem pasu še betonska ovira, ki se odstranjuje hitreje kot oranžna talna označba. Po zaključku zapore, ki je vidna, zato voznikom svetujemo, naj ne vozijo več po odstavnem pasu, temveč se razvrstijo na voznega in prehitevalnega.

policija splosniAlkohol
Kranjski policisti so včeraj pozno zvečer zaradi dveh hujših prekrškov obravnavali voznika osebnega avtomobila. Bil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja in močno pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je pri njem pokazal rezultat 0,94 mg/l alkohola oziroma stopnjo, ko voznik pod nobenimi pogoji ni zmožen niti najmanj varno opravljati osnovnih funkcij vožnje. Tak udeleženec v vozilu tudi ne sme sedeti spredaj. Njegovo mesto je na zadnjih sedežih – 88. člen Zakona o pravilih cestnega prometa: Na sedežu poleg voznika ni dovoljeno voziti osebe, ki je očitno pod vplivom alkohola, mamil ali psihoaktivnih zdravil.

Peška
V Predosljah je včeraj dopoldan voznik z osebnim avtomobilom na prehodu za pešce trčil v peško in jo lažje poškodoval. Nesreča se je zgodila na prehodu za pešce in v bližini šole.

V zadnjem tednu dni so gorenjski policisti obravnavali še dve drugi nesreči z udeležbo pešcev. V Kranjski Gori je voznica v peško trčila pri vzvratni vožnji na parkirišču, ta torek pa je voznica zaradi prekratke varnostne razdalje v Kranju trčila v osebni avtomobil, ki se je pred njo ustavil zaradi prečkanja ceste pešca. Njegovo vozilo je odbilo naprej in zadelo pešca, ki je bil na prehodu za pešce.

Opozarjamo na prilagojeno hitrost vožnje in ustrezno varnostno razdaljo, še posebej na mestih, kjer vozniki lahko pričakujejo pešce. Pešcem omogočite varno prečkanje in se pred prehodom ustavite.

Kriminaliteta
Včeraj popoldan je bilo na Razgledni cesti na Bledu vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar. Vlom v prostor so policisti včeraj na Bledu obravnavali v primeru turističnega objekta. V Cegelnici pa je storilce včeraj zvečer s kraja vloma v stanovanjsko hišo pregnal sprožen alarm.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran