radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 164 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 49 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 57 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Ustavili so madžarskega voznika, v postopku z njim je alkotest pokazal vrednost 0.68 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar je bil priveden v takojšni postopek na sodišče.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju, kjer so pridržali eno osebo in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med 14. 11. 2019, od 6. ure in 15. 11. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Štalcerjev, Livoda in Ljubljane izsledili in prijeli 22 tujcev (drž. Bangladeša, Afganistana, Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
V okolici Medvod je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V okolici Zagorja ob Savi je bilo vlomljeno v počitniško hišo, od koder je neznani storilec odtujil električno orodje in alkoholne pijače. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva
Policisti Policijske postaje Cerknica so na podlagi pridobljene odredbe Okrajnega sodišča v Cerknici, opravili hišno preiskavo pri občanu iz okolice Cerknice, kjer je bilo najdeno več kosov prepovedanega orožja in streliva. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom po 307. členu Kazenskega zakonika - 1.

zaseg orozja cerknica

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 20.30 se je na Miklošičevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Do nesreče je prišlo, ker je kolesar zaradi nepravilne strani vožnje trčil v drugega kolesarja, ki je pravilno pripeljal nasproti. V nesreči se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. V postopku je alkotest pri povzročitelju pokazal 0.32 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 19. uri se je na Ižanski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do nesreče je prišlo ker voznica pri zavijanju levo ni omogočila peški varnega prečkanja ceste na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana na UKC Ljubljana. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 11. ure se je na cesti od Muljave proti Krki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v voznico. V nesreči se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Od danes naprej je OBVEZNA zimska oprema! Vse voznike poleg tega, da poskrbijo da bo njihovo vozilo pravilno opremljeno, pozivamo k varni in strpni vožnji. Hitrost vedno prilagodite vremenskim razmeram. V tem času predvsem tudi zunanjim temperaturam in večji količini padavin.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran